Rămâi conectat

Actualitate

Schimbări majore la obţinerea permisului. Cum se va susține proba practică de acum

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Schimbări majore la obţinerea permisului. Cum se va susține proba practică de acum

Recent, Codul Rutier a fost schimbat, după ce Guvernul a adoptat hotărârea nr. 130/2023 prin care a fost modificat şi completat Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din România.

Noile reguli te pot lăsa fără permis rapid ori poți primi o amendă usturătoare pentru lucruri banale, în aparență. În noul cod rutier, retragerea permisului de conducere poate fi dispusă de poliţist în cazul în care acesta are probe sau indicii temeinice că un şofer a consumat alcool sau substanţe interzise, iar acesta refuză testarea în vederea stabilirii concentraţiei de alcool pur în aerul expirat sau a prezenţei în organism de substanţe psihoactive.

Schimbări importante la obținerea permisului de conducere
Însă, mai mult decât atât, o propunere legislativă depusă în Parlament prevede schimbări importante la obținerea permisului de conducere.

Așadar, potrivit propunerii legislative, examinatorii nu vor mai fi cadre MAI, vor fi civili, asta pentru a mai reduce din deficitul de polițiști care a dus la programarea examenelor practice la 6 luni după examenul teoretic, scrie EVZ. De asemenea, instructorul va fi cel care va sta, în timpul examenului, în dreapta elevului. Polițistul va fi și el prezent în mașină, dar va sta pe bancheta din spate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 5 august 2024: Temperaturi peste cele obişnuite în această perioadă în toată ţara. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 5 august 2024: Temperaturi peste cele obişnuite în această perioadă în toată ţara. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, valabilă în intervalul 8 iulie – 5 august. Până la începutul lunii august, temperaturile vor fi peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea