Rămâi conectat

Sport

FOTO: Optimum Alba Iulia – „U” Cluj 1-0 (0-0), în primul meci al turneului zonal Under 15, pe ”Cetate”! Iarăși buturuga mică a răsturnat carul „șepcilor roșii”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Optimum Alba Iulia a învins, 1-0 (0-0), pe „U” Cluj, gol Roberto Baba (55) în meciul de deschidere al turneului zonal al Ligii Elitelor Under 15!

O victorie mare a formației pregătite de Gheorghe Bran și Ciprian Selagea, pentru a doua oară într-o săptămână buturuga mică răsturnând carul mare! Un teren secund mocirlos (a fost protejat terenul central pentru meciul de Liga 3 de sâmbătă), o temperatură de zero grade la startul meciului, ninsoare și aproximativ 100 de spectatori au fost ingredientele unei partide dominate de „șepcile roșii”, ce vizau revanșa după recenta eliminare directă, din Cupa României, la Galtiu, după loviturile de departajare.

*Adversar din Liga 1!

Banderola de căpitan la „U”  fost purtată de Cristian Bota, extrem de tehnic fotbalistul, cel care a debutat de curând în Liga 1, la derby-ul cu CFR Cluj, în formula de start s-a aflat și ocnamureșeanul Eneas Horvat, iar rezervă aiudeanul Dragoș Popa. Clujenii au dominat partida, au avut 3 ocazii mari, inclusiv la 0-1, însă albaiulienii și-au apărat cu cerbicie jumătatea, au închis culoarele și au încercat să dea lovitura pe contraatac, lucru reușit în minutul 55, când Baba a profitat de o neatenție în defensiva adversă și a punctat decisiv. Cu sudoare, abnegație (Moș a reintrat în teren după ce a sângerat) și determinare, Optimum și-a apărat baricada și a realizat, iarăși, surpriza, având de partea sa și șansa!

Optimum: Răzvan Cutean – Darius Horșa, Alberto Vaida, Matei Nicola, Roberto Daven – Fabian Rădac, Sebastian Bran, Mihai Moș – Roberto Baba, Tudor Zoicaș, Denis Gligor; au mai intrat Tudor Pleșa, Răzvan Clepan; rezerve Luca Ivan, Rafaelo Palco, Raul Hundrea, Ionuț Henegar, Damian Pop Paștiu, David Ponoran, Raul Miclea.

In al doilea meci al turneului de la Alba Iulia, jucat vineri la prânz, UTA Arad – Minaur Baia Mare 5-0 (2-0).

Pe Stadionul „Cetate”, în perioada 7-11 aprilie, se dispută unul dintre cele 4 turnee zonale ale Ligii Elitelor Under 15, oponentele formației din Cetatea Marii Uniri fiind „U” Cluj, UTA Arad și Minaur Baia Mare. Optimum Alba Iulia va deschide fiecare dintre cele 3 zile, cu primul meci, la ora 10.00.

Va fi o perioadă plină de fotbal pe arena albaiuliană, întrucât sâmbătă, 8 aprilie, se va disputa și derby „de Alba” în Seria 9, play-off, între divizionarele terțe CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir.

Echipa pregătită de antrenorii Gheorghe Bran și Ciprian Selagea a câștigat Seria 13, cu 6 victorii și două remize, calificându-se între primela 16 formații din țară la acest nivel competițional. UTA Arad s-a impus în Seria 14 (9 succese și o remiză), „U” Cluj  a fost prima în Seria 15 (7 meciuri adjudecate și un eșec), iar Minaur Baia Mare s-a impus la mare luptă în Seria 16 (un punct în fața LPS Satu Mare, după 5 victorii, două egaluri și un insucces).

Program: *vineri, 7 aprilie, ora 10.00: Optimum Alba Iulia – „U” Cluj; ora 12.00: UTA Arad – Minaur Baia Mare

*duminică, 9 aprilie, ora 10.00: UTA Arad – Optimum; ora 12.00: Minaur Baia Mare – „U” Cluj

*marți, 11 aprilie, ora 10.00: Optimum – Minaur Baia Mare; ora 12.00: „U” Cluj – UTA Arad


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia, la Centenar! Show pe „Cetate” făcut de fostele glorii ale „alb-negrilor”, fotbaliști care au scris istorie

Dan HENEGAR

Publicat

în

FOTO: Unirea Alba Iulia, la Centenar! Show pe „Cetate” făcut de fostele glorii ale „alb-negrilor”, fotbaliști care au scris istorie Unirea Alba Iulia, echipa fanion a Albei și-a celebrat Centenarul. 16 august 2024 a fost ziua în care gruparea din Cetatea Marii Uniri a aniversat împlinirea a 100 de ani de existență. Punctul central al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea