Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Guvernul a aprobat memorandumul prin care va solicita 90% din profiturile companiilor din subordine

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul a aprobat memorandumul prin care va solicita 90% din profiturile companiilor din subordine

Pe baza preţurilor de tranzacţionare din 2 martie 2023 de la Bursa de Valori Bucureşti şi luând în calcul decizia recentă a guver­nului Ciucă de a mandata repre­zentanţii statului pentru a solicita în AGA 90% din profiturile pe 2022 ale companiilor din subor­dine, cu excepţii „temeinic justi­ficate“, Ziarul Financiar a calculat ce posibile ran­damente ar putea livra investitorilor sub acest memorandum marile com­panii listate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, cu un profit net anunţat de 2,7 miliarde de lei în anul 2022, ceea ce la o cotă de repartizare de 90% spre dividende înseamnă 2,46 miliarde de lei, Nuclearelectrica (SNN) ar putea distribui un dividend brut de 8,14 lei pe acţiune. La preţul de joi de tran­zacţionare de 45,85 lei pe acţiune, ran­damentul posibil al dividendelor ar fi de 17,8%. În cazul Romgaz de 14,5%, la Transgaz de 8,5%, la Conpet de 8,9%, iar la Transelectrica de 24,2%.

„Era de aşteptat ca statul să menţină la 90% rata de distribuţie a dividendelor la companiile de stat, având în vedere nevoia de resurse la bugetul de stat“, spune Adrian Cojocar, director general adjunct al Patria AM. Este o ştire bună pentru inves­titorii care au deţineri în com­paniile de stat din energie, adaugă el.

„Totuşi nu este cert că toate companiile vor distribui conform propunerii, fiind permise excepţii şi aşa cum s-a întâmplat şi în trecut, managementul acestor companii va încerca să justifice păstrarea a cel puţin 50% din profituri în companie pentru a susţine planurile de investiţii, care în unele cazuri sunt foarte ample şi necesită resurse considerabile“.

sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea