Rămâi conectat

Sport

Lună de foc pentru Volei Alba Blaj, campioana României | Duminică, derby extern cu Dinamo, pe TVR 3

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cu partida de duminică, 19 februarie, de la ora 15.00, derby-ul extern cu Dinamo București, contând pentru etapa a 19-a a Diviziei A1, meci transmis în direct pe TVR 3, se deschide o lună de foc pentru Volei Alba Blaj, campioana României.

Echipa din “Mica Romă” este angrenată pe trei fronturi și o așteaptă o perioadă extrem de dificilă, atât ca program, cât și ca importanță a meciurilor. Disputa cu Dinamo, formație clasată pe treapta a doua a podiumului, cu 7 puncte în spate (eșecuri 0-3 cu CSM Târgoviște și Rapid București în acest an), inaugurează seria confruntărilor tari pentru gruparea din Alba.

*8 meciuri, în 28 de zile

Miercuri, 22 februarie, la Târgu Mureș, este manșa tur din sferturile de finală ale Cupei CEV, cu Budowlani Łódź, iar returul va fi, peste o săptămână, în 1 martie, în Polonia, între aceste dispute europene intercalându-se partida din intrecerea internă cu FC Argeș Pitești (sâmbătă, 25 februarie) – singura ce poate fi considerată mai lejeră. Finalul sezonului regular aduce alte două derby-uri, cu contracandidatele la titlu, CSM Târgoviște (probabil duminică, 5 martie, în deplasare) și Rapid București (în Sala “Timotei Cipariu”, în 11 martie, runda a 22-a). Între aceste două întâlniri, va fi, în 8 martie, de Ziua Femeii, manșa tur din sferturile de finală ale Cupei României, cu CSM București, pe teren propriu, returul fiind fixat în 18 martie (Final Four-ul se va disputa în 13-14 mai).

Dacă va trece mai departe în a doua competiție continentală ca importanță, Volei Alba Blaj va întâlni, în semifinale, 14-16 martie și 21-23 martie, învingătoarea dublei dintre CSM Târgoviște și Olympiakos Pireu, putându-se reedita o semifinală românească (ca în 2019, cu Știința Bacău). Finala Cupei CEV este prevăzută în dublă manșă, în 5 și 12 aprilie. Deci, practic, va începe un ritm de meciuri din trei în trei zile, miercuri – sâmbătă, cu 8 partide sigure (vor fi 9 în cazul accederii în penultimul act al Cupei CEV) în 28 de zile, în intervalul 19 februarie – 18 martie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea