FOTO| Peisaje dezolante și pierderi însemnate pentru hotelierii din Arieșeni: Temperaturile ridicate le-au dat peste cap planurile
Peisaje dezolante și pierderi însemnate pentru hotelierii din Arieșeni: Temperaturile ridicate le-au dat peste cap planurile
În perioada sărbătorilor de iarnă, când erau așteptați pasionații sporturilor sezonului rece, hotelierii din Apuseni s-au trezit cu pierderi financiare și un peisaj dezolant în stațiuni. În lipsa zăpezii, pârtiile de schi sunt imense întinderi de noroi. Temperaturile în zonă au ajuns, în aceste zile, chiar și la 15 grade Celsius.
Utilajul care nivelează pârtia mare din Arieșeni zace nefolosit din sezonul trecut. Nu a nins deloc de săptămâni bune, iar temperaturile ajung și la 15 grade în timpul zilei. Pe pârtia de alături se schiază, dar doar pe două treimi din lungime, după ce administratorii au reușit, cu greu, să producă zăpadă artificială, scrie digi24.ro.
Turist: E trist, pentru că toți iubitorii sezonului alb sunt dezamăgiți, cred. Nu am mai văzut așa ceva! Nu am mai văzut așa ceva! Păcat!
Călin Gligor – administrator pârtie: Pentru businessul nostru dacă nu funcționează pârtia, vă dați seama, nu funcționează niciun serviciu în jur. Ne bucurăm de două treimi de pârtie, am pregătit zăpada cu eforturi destul de mari.
Localnicii își amintesc că și acum 10 ani, în Arieșeni, a fost o iarnă la fel de caldă, iar sezonul de schi a durat atunci doar trei săptămâni.
Alexandru Fluieraș – instructor de schi: De regulă o dată la 10 ani, mi se pare că în 2001, 2010. Vorba unui prieten, iarna asta avem o primăvară frumoasă.
-Măcar se poate schia la noi, din moment ce în țară nu prea se poate schia, măcar atât avem și noi.
Cei mai afectați rămân însă administratorii de pensiuni și hoteluri, care vorbesc deja despre cel mai prost sezon din ultimii ani.
Florin Anton – proprietar pensiune: Din punct de vedere al încasărilor, pentru Vârtop anul acesta e un dezastru prin lipsa zăpezii, în primul rând. Dar ar fi mult mai bine dacă și autoritățile s-ar implica puțin.
Daniel Groza a cumpărat o pensiune în urmă cu trei ani. Încasările slabe l-au determinat să o scoată, la rândul lui, la vânzare.
Daniel Groza – proprietar: Din păcate, lăsând la o parte zăpada, autoritățile și cei care ar trebui să se implice nu acordă deloc importanță și motiv pentru care mă gândesc și să renunț.
Situația din Apuseni nu este, însă, singulară. Singurele pârtii pe care se schiază în prezent sunt cele cu instalații de producere a zăpezii artificiale, însă și acolo temperaturile ridicate le dau mari bătăi de cap administratorilor de domenii schiabile.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii