Rămâi conectat

Sport

FOTO: Cupa Unirii și Cupa 1922 la bridge, în Cetatea Marii Uniri

Dan HENEGAR

Publicat

în

De curând, la Vila Elisabeta din municipiul reședință de județ s-au desfășurat două competiții de brigde, organizate de Bridge Club Apulum Alba Iulia (Monica Gârneată și Marius Orosan), confirmându-se, dacă mai era cazul, că în Cetatea Marii Uniri este un pol important al acestui sport în țara noastră.

Mai întâi a fost un concurs special, Cupa 1922, ediția a 4-a, cu o singură sesiune, 15 octombrie 1922 fiind data în care Ferdinand și Maria au fost încoronați ca regi ai României Mari la Alba Iulia, în acest an împlinindu-se 100 de ani de la acest important eveniment al istoriei României. Au participat 74 de sportivi, iar pe podium au urcat: Mihai Baluna și Valeriu Gheorghe (ambii din București) – locul întâi; Ștefana Mihul și Marius Agica (din Iași) – locul secund; Mircea Petre și Vasile Grosu (din Tulcea, respectiv Brăila) – locul al treilea.

Concursul Cupa Unirii, ajuns la a 17-a ediție, a avut 3 sesiuni împărţite în două zile. Primele două sesiuni au fost de calificări, iar sesiunea 3 s-a disputat sub forma a 3 diviziii alcătuite în functie de rezultatele cumulate ale primelor două sesiuni. Au participat 136 de sportivi din România, dar și două axe din Budapesta (Ungaria). După fiecare sesiune a fost întocmit un clasament provizoriu, astfel că la sfârşitul primei zile s-au cunoscut candidaţii la primele locuri. După încheierea celei de-a doua sesiuni a fost organizată o masă festivă, în timpul căreia au fost acordate premiile obținute la Cupa 1922. După ultima sesiune a evenimentul sportiv a fost stabilită ierarhia finală. A urmat festivitatea de premiere a câştigătorilor Cupei Unirii şi urarea din partea organizatorilor de a ne vedea cu bine şi în anul următor.

Rezultate: *Divizia A: Mădalina Gavriliu și Bujor Bontaș (ambii din București) – locul întâi, Cătălin Popescu și Florin Andrei (din Ploiesti și respectiv București) – locul doi, Geta Mihai și Radu Mihai (ambii din București) – locul trei; *Divizia B: Andreea Boboc și Andrei Piroi (ambii din Iași) – locul întâi, Dan Moldovan și Nicolae Lolea (din Deva) – locul doi, Mircea Pitulan și Lucian Neagoe (din Craiova) – locul trei; *Divizia C: Mircea Popescu și Adrian Popescu (amândoi din Cluj-Napoca) – locul întâi, Horea Micșa și Sandu Toma (din Timișoara) – locul doi, Monica Onea și Mihai Grigoriu (ambii din București) – locul trei; *premii speciale: Marian Dimuleasa, Coriolan Tisler și Cătălin Gârneață – locul întâi la Alba Iulia; Diana Grigore și Ioana Pașcalău (ambele din Alba Iulia) – prima poziție la juniori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea