Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Pensiile de până la 3.000 de lei ar putea să nu fie impozitate. Propunere legislativă, adoptată de Senat

BONTEA Alexandru

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024
Pensiile de până la 3.000 de lei ar putea să nu fie impozitate. Propunere legislativă, adoptată de Senat

În cursul zilei de luni, Senatul a adoptat tacit o propunere legislativă de modificare a Codului Fiscal, prin care pensiile de până în 3.000 de lei nu se impozitează.

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 14 decembrie, a fost citită în plen de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a condus şedinţa de luni a plenului.

‘Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul de pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei şi după caz a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit Titlului V ‘Contribuţii sociale obligatorii”, se arată în propunerea legislativă.

Iniţiatorii, un grup de parlamentari PNL, îşi motivează iniţiativa legislativă prin faptul că ‘în contextul creşterii accelerate a preţurilor de consum are loc erodarea puterii de cumpărare a persoanelor vârstnice cu pensii mici’ şi propun majorarea plafonului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei, ‘ca formă de compensare parţială a inflaţiei din ultima perioadă’.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Sursa: agerpres.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Alocațiile pentru copii cresc cu 10,4% de la 1 ianuarie 2025. Anunțul Ministrului Muncii

Bera Larisa

Publicat

în

Alocațiile pentru copii cresc cu 10,4% de la 1 ianuarie 2025. Anunțul Ministrului Muncii Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a anunțat faptul că, alocațiile copiilor vor crește cu 10,4% de la 1 ianuarie 2025. Majorarea este aliniată cu rata inflației, asigurând un sprijin financiar suplimentar pentru familii. Citește și: Salariul minim crește din 1 ianuarie 2025: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea