Rămâi conectat

Actualitate

Pensiile de până la 3.000 de lei ar putea să nu fie impozitate. Propunere legislativă, adoptată de Senat

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Pensiile de până la 3.000 de lei ar putea să nu fie impozitate. Propunere legislativă, adoptată de Senat

În cursul zilei de luni, Senatul a adoptat tacit o propunere legislativă de modificare a Codului Fiscal, prin care pensiile de până în 3.000 de lei nu se impozitează.

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 14 decembrie, a fost citită în plen de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a condus şedinţa de luni a plenului.

‘Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul de pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei şi după caz a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit Titlului V ‘Contribuţii sociale obligatorii”, se arată în propunerea legislativă.

Iniţiatorii, un grup de parlamentari PNL, îşi motivează iniţiativa legislativă prin faptul că ‘în contextul creşterii accelerate a preţurilor de consum are loc erodarea puterii de cumpărare a persoanelor vârstnice cu pensii mici’ şi propun majorarea plafonului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei, ‘ca formă de compensare parţială a inflaţiei din ultima perioadă’.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Sursa: agerpres.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea