Ambasadoarea Austriei la București nu s-a prezentat la întâlnirea cu Klaus Iohannis: A trimis un adjunct să o înlocuiască
Ambasadoarea Austriei la București nu s-a prezentat la întâlnirea cu Klaus Iohannis: A trimis un adjunct să o înlocuiască
Ambasadoarea Austriei, E.S. Adelheid Folie, nu s-a prezentat la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. La eveniment este prezent Georg Oberreiter, adjunct-șef de misiune la Ambasada Austriei la București, au spus surse participante la eveniment.
„Nu este în țară”, a fost explicația înaintată de reprezentantul Austriei, la întâlnirea la care participă și Klaus Iohannis.
Șeful statului are, marți, la Hotel Athénée Palace Hilton, o întâlnire cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați în România.
Austria a blocat, în 8 decembrie, în Consiliul Justiție și Afaceri Interne aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.
Klaus Iohannis, prima reacție după eșecul României la Schengen: „Austria a susținut că Spațiul Schengen nu poate fi extins, dar pentru Croația a știut să voteze DA”
Preşedintele Klaus Iohannis a avut un mesaj foarte tranșant la adresa Austriei, după votul negativ de la Consiliul JAI din 8 decembrie, cu privire la aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Austria a susţinut timp de două săptămâni – că atât a durat întreaga etapă de NU – că spaţiul Schengen nu poate fi extins, fiindcă sunt prea mulţi migranţi. Dar pentru Croaţia a ştiut să voteze DA, pentru România şi Bulgaria a ştiut să voteze NU”, a spus Klaus Iohannis, la conferința de presă comună susținută luni, la Palatul Cotroceni, cu președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis.
Cu această ocazie, președintele a fost întrebat de jurnaliști ce va face la Consiliului European din 15 decembrie, dacă este închis subiectul aderării României la Schengen, dacă va încerca să pună subiectul pe agendă şi cine decontează eşecul privind Schengen, Ministerul Afacerilor Interne (MAI), diplomația românească sau el însuşi.
„Votul din Consiliul JAI este foarte problematic pentru noi toţi în România şi trebuie să spun că am fost dezamăgit şi supărat după ce am primit rezultatul acestui vot. Această dezamăgire şi supărare vine din faptul că noi de 11 ani ne străduim, negociem şi sperăm să intrăm cu drepturi depline în spaţiul Schengen – noi, românii, după ce în decursul acestui an care se apropie de final, am avut câteva reuşite notabile. Să nu uităm că una dintre principalele piedici când venea vorba despre integrarea în spaţiul Schengen a fost existenţa acelui MCV, Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Şi am reuşit, împreună cu Guvernul, împreună cu Coaliţia, să ajungem în punctul în care Comisia Europeană a considerat că acest mecanism s-a finalizat şi a fost ridicat.
Am reuşit, printr-o colaborare intensă şi foarte bună cu Olanda, să-i convingem pe partenerii olandezi să îşi schimbe opinia în chestiunea Schengen faţă de România şi să propună Parlamentului olandez Guvernul un vot pozitiv pentru România, chestiune aprobată de Parlamentul olandez. Tot în acest an s-a schimbat ecuaţia politică din Suedia şi, iniţial, Parlamentul suedez nu a fost deloc încântat de o posibilă aderare a României la spaţiul Schengen. Am colaborat, am negociat, am discutat şi am înlăturat şi rezervele Suediei”, a declarat Klaus Iohannis.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
12 decembrie 1916: Consiliul de Miniștri a aprobat transferul Tezaurului României în Rusia
12 decembrie 1916: Consiliul de Miniștri a aprobat transferul Tezaurului României în Rusia Tezaurul României este tezaurul care a fost trimis în Rusia în timpul primului război mondial și care nu a mai fost niciodată returnat în întregime. El includea tezaurul Băncii Naționale a României, valori aparținând unor diverse bănci românești private, societăți comerciale, persoane […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 10 minute
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Actualitateacum 3 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 4 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României
-
Oameni şi locuriacum 2 zile
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox
-
Actualitateacum 41 de minute
12 decembrie 1916: Consiliul de Miniștri a aprobat transferul Tezaurului României în Rusia