Rămâi conectat

Actualitate

Ambasadoarea Austriei la București nu s-a prezentat la întâlnirea cu Klaus Iohannis: A trimis un adjunct să o înlocuiască

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ambasadoarea Austriei la București nu s-a prezentat la întâlnirea cu Klaus Iohannis: A trimis un adjunct să o înlocuiască

Ambasadoarea Austriei, E.S. Adelheid Folie, nu s-a prezentat la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. La eveniment este prezent Georg Oberreiter, adjunct-șef de misiune la Ambasada Austriei la București, au spus surse participante la eveniment.

„Nu este în țară”, a fost explicația înaintată de reprezentantul Austriei, la întâlnirea la care participă și Klaus Iohannis.

Șeful statului are, marți, la Hotel Athénée Palace Hilton, o întâlnire cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați în România.

Austria a blocat, în 8 decembrie, în Consiliul Justiție și Afaceri Interne aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Klaus Iohannis, prima reacție după eșecul României la Schengen: „Austria a susținut că Spațiul Schengen nu poate fi extins, dar pentru Croația a știut să voteze DA”
Preşedintele Klaus Iohannis a avut un mesaj foarte tranșant la adresa Austriei, după votul negativ de la Consiliul JAI din 8 decembrie, cu privire la aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Austria a susţinut timp de două săptămâni – că atât a durat întreaga etapă de NU – că spaţiul Schengen nu poate fi extins, fiindcă sunt prea mulţi migranţi. Dar pentru Croaţia a ştiut să voteze DA, pentru România şi Bulgaria a ştiut să voteze NU”, a spus Klaus Iohannis, la conferința de presă comună susținută luni, la Palatul Cotroceni, cu președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis.

Cu această ocazie, președintele a fost întrebat de jurnaliști ce va face la Consiliului European din 15 decembrie, dacă este închis subiectul aderării României la Schengen, dacă va încerca să pună subiectul pe agendă şi cine decontează eşecul privind Schengen, Ministerul Afacerilor Interne (MAI), diplomația românească sau el însuşi.

Votul din Consiliul JAI este foarte problematic pentru noi toţi în România şi trebuie să spun că am fost dezamăgit şi supărat după ce am primit rezultatul acestui vot. Această dezamăgire şi supărare vine din faptul că noi de 11 ani ne străduim, negociem şi sperăm să intrăm cu drepturi depline în spaţiul Schengen – noi, românii, după ce în decursul acestui an care se apropie de final, am avut câteva reuşite notabile. Să nu uităm că una dintre principalele piedici când venea vorba despre integrarea în spaţiul Schengen a fost existenţa acelui MCV, Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Şi am reuşit, împreună cu Guvernul, împreună cu Coaliţia, să ajungem în punctul în care Comisia Europeană a considerat că acest mecanism s-a finalizat şi a fost ridicat.

Am reuşit, printr-o colaborare intensă şi foarte bună cu Olanda, să-i convingem pe partenerii olandezi să îşi schimbe opinia în chestiunea Schengen faţă de România şi să propună Parlamentului olandez Guvernul un vot pozitiv pentru România, chestiune aprobată de Parlamentul olandez. Tot în acest an s-a schimbat ecuaţia politică din Suedia şi, iniţial, Parlamentul suedez nu a fost deloc încântat de o posibilă aderare a României la spaţiul Schengen. Am colaborat, am negociat, am discutat şi am înlăturat şi rezervele Suediei”, a declarat Klaus Iohannis.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea