Antrenorul Tiberiu Tanțoș – Cetățean de Onoare al orașului Abrud | Onoare și apreciere pentru o carieră de peste 40 de ani!
La 70 de ani împliniți în 24 mai, antrenorul de schi Tiberiu Tanțoș va primi duminică, 4 decembrie, într-o zi specială și o ceremonie ce va debuta la ora 14.00, titlul de “Cetățean de Onoare” al orașului Abrud.
Un gest de apreciat al administrației locale, care pune astfel la loc de cinste munca de peste 4 decenii a unui om cu suflet mare, care s-a identificat cu schiul din Munții Apuseni. Profesorul Tiberiu Tanțoș merită din plin această onoare prin tot ceea ce a realizat, legându-și destinul de acest sport. Modest și discret, dar cu o activitate prodigioasă, Tiberiu Tanțoș a început activitatea în 1978 la Clubul Sportiv din Abrud, apoi la CSȘ Câmpeni, și în ultimii ani la CSȘ Blaj (din 2016), dar și după pensionare a continuat să șlefuiască sportivii, neputându-se desprinde de sportul atât de drag.
Are la activ, cu elevii săi, participări la cinci Campionate Mondiale de juniori, un Campionat Mondial la seniori, patru starturi în Cupa Mondială, calificarea la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud și o calificare la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Sarajevo, plus câștigarea de concursuri internaționale în Italia, Croația, Austria, Germania. A parcurs toate gradele profesionale din învățământ cât și categoriile de antrenor, în prezent având cea mai înaltă categorie.
Cei 44 de ani de activitate ai profesorului Tanțoș s-au transformat într-un adevărat palmares, o panoplie de trofee, una realmente impresionantă pentru un club cu o singură secție, în speță CSȘ Câmpeni. Prin mâinile pasionatului antrenor de schi din Abrud au trecut în cele peste 4 decenii sute de sportivi, iar Tiberiu Tanțoș a bătut Europa în lung și-n lat pentru pregătire și participare la concursuri, făcând zeci de mii de kilometri pentru cele aproximativ 300 de prezențe la competițiile internaționale la care au participat schiorii săi. Din 2008 și până în prezent profesorul abrudean a avut mereu sportivi convocați în loturile naționale de juniori, care ulterior au făcut pasul spre loturile de seniori, la un moment dat conjudețeanul nostru fiind și antrenorul lotului olimpic feminin al României. Tot de atunci, nu a existat an în care în care să nu se bucure de nominalizări în cadrul Galei Sportului Județean, apogeul fiind atins de cele două titluri de “sportivul anului” adjudecate de Dan Moldovan (2014) și Ciocănel Raluca (2017).
Felicitări și respect, Tibi!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
CSM Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 1-1 (0-1) | „Alb-negrii”, remiză rușinoasă cu penultima clasată
CSM Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 1-1 (0-1) | „Alb-negrii”, remiză rușinoasă cu penultima clasată CSM Unirea Alba Iulia a remizat rușinos cu Avântul Reghin, penultima clasată, scor 1-1 (0-1), pe „Cetate”, o mare surpriză în Seria 7, egal între echipe aflate la poli opuși ai ierarhiei. O mare dezamăgire pentru gruparea din Cetatea […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii