Rămâi conectat

Ştirea zilei

Activele S.C. Ardeleana S.A. aparţinând omului de afaceri Dorel Tamaş, scoase la licitaţie pentru 8,7 milioane euro fără TVA. Printre bunuri, hotelul Continental din Cluj Napoca şi sediul de birouri de pe strada Morii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Lichidatorul judiciar al S.C. Ardeleana S.A., aparţinând omului de afaceri albaiulian Dorel Tamaş, anunţă vânzarea prin licitaţie publică a activelor acestei societăţi evaluate la 8,7 milioane euro fără TVA. Licitaţia este programată să aibă loc pe data de 15 iunie 2012, la ora 12.00, la sediul lichidatorului Expert Insolvenţă SPRL din Hunedoara.

Cel mai valoros bun al societăţii scos la vânzare este de departe Hotelul Continental din Cluj al cărui preţ de pornire la licitaţie este fixat la 6.583.132 euro fără TVA. Clădire istorică, emblemă a Clujului interbelic, hotelul Continental a fost preluat de S.C. Ardeleana S.A. în anul 2005 de la compania Continental Hotels însă de atunci clădirea nu a primit nicio funcţiune, fiind oarecum abandonată. În perioada de boom economic clădirea a fost evaluată de experţi imobilari la 14 milioane de euro. Imobilul are aproximativ 7.200 mp  şi este compusă din parter şi trei etaje.

De observat este că deşi lui Tamaş DNA-ul i-a întocmit un dosar de urmărire penală pentru că ar fi făcut un ante-contract de vânzare-cumpărare a hotelului fără a avea dreptul, lichidatorul organizează chiar o licitaţie publică pentru  a-l vinde.

Lichidatorul scoate la licitaţie, de asemenea, sediul administrativ şi clădirea de birouri unde a funcţionat S.C. Ardeleana S.A., situate pe strada Morii nr. 8 din Alba Iulia. Una dintre cele mai frumoase clădiri de birouri din Alba Iulia, în suprafaţă de 3.592 mp (inclusiv mobilier, post trafo, centrală termică) are un preţ de pornire evaluat la 614.627 euro fără TVA. În condiţiile în care foarte multă lume aştepta deznodământul acesta pentru activele Ardeleana, se poate presupune că vor fi mulţi doritori să cumpere un astfel de activ imobiliar, mai ales datorită unicităţii proprietăţii.

Un alt bun imobil aparţinând societăţii patronate de Dorel Tamaş şi scos la licitaţie este un spaţiu comercial complex situat pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, exact în centrul de maxim interes comercial al municipiului, unde acum îşi are sediul Banca Transilvania,un local public, o farmacie, două magazine şi un spaţiu de producţie şi vânzare de produse alimentare. Preţul de pornire al licitaţiei este de 794.211 euro fără TVA.

Au mai fost scoase la licitaţie bunuri mobile în valoare de 40.072 euro fără TVA şi 3 maşini – 2 autoturisme Wolkswagen Passat şi o Dacie.

Tribunalul Alba a dispus în februarie 2012 începerea procedurii falimentului pentru societatea Ardeleana SA Alba Iulia, cea mai mare firmă a omului de afaceri albaiulian Dorel Tamaş. Tamaş, trimis în judecată de procurorii DNA Alba Iulia în dosarul „Continental” este urmărit internaţional pentru infracţiuni de delapidare, înşelăciune şi spălare de bani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea