Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Plata biletelor cu cardul, sistem inteligent de afișaj în stații și automatele inteligente de eliberare a biletelor în Alba Iulia. Proiectul de peste 5 milioane de lei, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Plata biletelor cu cardul, sistem inteligent de afișaj în stații și automatele inteligente de eliberare a biletelor în Alba Iulia. Proiectul de peste 5 milioane de lei, pe masa consilierilor locali.

Consilierii locali din Alba Iulia au de aprobat în ședința din data de 13 octombrie proiectul prin care locuitorii din Alba Iulia vor beneficia de sistemul de plata cu cardul a biletelor pentru transportul în comun, dar și de sisteme inteligente de afișaj în stațiile de autobuz și de automate inteligente de eliberare a tichetelor de călătorie.

Proiectul „Dezvoltarea sistemului inteligent de management urban la nivelul Municipiului Alba lulia prin instalarea unui sistem inteligent de afișaj în stațiile de îmbarcare călători” care presupune achiziția a 35 panouri de afișaj inteligent, cu o valoare totală de 1.075.000 euro fără TVA.

Valoarea totală a proiectului „Dezvoltarea sistemului inteligent de management urban la nivelul Municipiului Alba lulia prin instalarea unui sistem inteligent de afișaj în stațiile de îmbarcare călători”, este în cuantum de 5.291.902,5 lei (reprezentând cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență), la care se adaugă TVA în valoare de 1.005.461,48 lei, reprezentând cheltuieli asigurate din bugetul de stat. Echivalentul a 1.075.000 euro fără TVA la care se adaugă TVA de 204.250 euro -cheltuieli asigurate din bugetul de stat.

Panou interactiv pentru informare călători este echipamentul central din stații și va oferi informații privind:

Prezentarea timpilor de așteptare până la sosirea mijloacelor de transport în stație (după integrarea cu dispeceratul de transport public ce va furniza aceste valori) sau a orei de sosire în stație a mijloacelor de transport public (în mod static, pe baza graficelor de circulație)
– Prezentarea liniilor, a orarului de funcționare pentru fiecare linie de transport din acea stație
– Asistent inteligent de călătorie, care permite informații privind rute optime origine/destinație Harta interactivă cu stațiile de transport public, terminalele multimodale și cu stațiile de bike-sharing
Hartă cu informații de trafic
– Mesaje de la operatorul de transport public
– Mesaje de interes public
– etc.

Proiectul „Dezvoltarea sistemului inteligent de management urban la nivelul Municipiului Alba lulia printr-un sistem de e-ticketing care permite plata titlurilor de călătorie inclusiv cu cârdul bancar” care presupune achiziția a 110 validatoare duale care permit inclusiv achiziția titlurilor de călătorie cu cârdul bancar, cu o valoare totală de 1.075.000 euro fără TVA.

Valoarea totală a proiectului Dezvoltarea sistemului inteligent de management urban la nivelul Municipiului Alba lulia printr-un sistem de e-ticketing care permite plata titlurilor de călătorie inclusiv cu cârdul bancar”, este în cuantum de 5.291.902,5 lei (reprezentând cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență), la care se adaugă TVA în valoare de 1.005.461,48 lei, reprezentând cheltuieli asigurate din bugetul de stat. Echivalentul a 1.075.000 euro fără TVA la care se adaugă TVA de 204.250 euro -cheltuieli asigurate din bugetul de stat.

Dezvoltarea sistemului de e-ticketing existent la nivelul mijloacelor de transport public, prin asigurarea celor 110 validatoare inteligente de plată la nivelul tuturor autobuzelor care deservesc transportul public de persoane în Alba lulia, reprezintă o investiție complementară și integrată a sistemelor existente / în implementare iar prin acest proiect se previzionează creșterea calității serviciului public de transport persoane la nivel local.

Proiectul „Dezvoltarea sistemului inteligent de management urban la nivelul Municipiului Alba lulia prin achiziționarea și amplasarea automatelor inteligente de eliberare a titlurilor de călătorie în stațiile de îmbarcare călători”care presupune achiziția a 35 automate de plată inteligente în stațiile de îmbarcare călători, cu o valoare totală de 1.075.000 euro fără TVA.

Valoarea totală a proiectului „Dezvoltarea sistemului inteligent de management urban la nivelul Municipiului Alba lulia prin achiziționarea și amplasarea automatelor inteligente de eliberare a titlurilor de călătorie în stațiile de îmbarcare călători”, este în cuantum de 5.291.902,5 lei (reprezentând cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență), la care se adaugă TVA în valoare de 1.005.461,48 lei, reprezentând cheltuieli asigurate din bugetul de stat. Echivalentul a 1.075.000 euro fără TVA la care se adaugă TVA de 204.250 euro -cheltuieli asigurate din bugetul de stat.

Dezvoltarea sistemului de e-ticketing existent la nivelul mijloacelor de transport public, prin asigurarea celor 35 automate inteligente de achiziționare bilete în stațiile de îmbarcare călători, reprezintă o investiție complementară și integrată a sistemelor existente / în implementare iar prin acest proiect se previzionează creșterea calității serviciului public de transport persoane la nivel local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Baschet Challenge 2024: Opt echipe au participat la a doua ediție a competiției de baschet stradal. Echipele clasate pe podium

Bera Larisa

Publicat

în

Alba Baschet Challenge 2024: Opt echipe au participat la a doua ediție a competiției de baschet stradal. Echipele clasate pe podium Astăzi 12 octombrie 2024, s-a desfășurat a doua ediție Alba Baschet Challenge, streetball 3×3, etapa zonală, pentru elevi. Ediția de anul acesta a adus pe teren 6 echipe de fete şi 2 echipe de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea