Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Este OFICIAL, Sebastian Burduja este noul ministru intermediar al educației: Ce părere are despre noile reforme

Culda Ionică

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Este OFICIAL, Sebastian Burduja este noul ministru intermediar al educației: Ce părere are despre noile reforme

Președintele Klaus Iohanis l-a desemnat, în cursul zilei 30 septembrie, pe Sebastian Burduja ca ministrul intermediar al educației după demisia lui Sorin Cîmpeanu.

După ce a fost desemnat ministru interimar al Educației, Sebastian Burduja i-a mulțumit premierului Nicolae Ciucă pentru încredere și a transmis că este conștient de provocările care îl așteaptă și că PNL „are resursele necesare pentru continuarea reformelor curajoase în educație”.

„Mă onorează propunerea Prim-Ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă, de a prelua ca interimar portofoliul de ministru al educației. Sunt recunoscător pentru încredere și conștient de provocări. Misiunea mea este să asigur funcționarea administrativă a Ministerului Educației pe perioada interimarului.

Nicio reformă nu e simplă. Nicio schimbare de paradigmă nu e acceptată de toată lumea. Dar toate acestea trebuie făcute, iar fără România Educată nu poate exista România Viitorului. Diferența între un politician oarecare și un om politic care are o șansă să scrie pagini de istorie stă într-un singur cuvânt: asumare.

Am lucrat alături de Sorin Mihai Cimpeanu în Guvern și îi mulțumesc pentru implicare. L-am văzut de multe ori la treabă, inclusiv în nopțile de dinaintea examenelor naționale. A pus suflet în ceea ce a făcut ca ministru, inclusiv în zecile de dezbateri ale legilor învățământului, în toată țara. A ținut deschise școlile în pandemie, a crescut semnificativ premiile pentru olimpici, iar în sectorul 1 a făcut ceea ce mulți alții nu și-au asumat (iar unii și-au arogat doar meritele): redeschiderea bazei Cireșarii pentru comunitate.

Sorin Cîmpeanu este și membru al PNL Sector 1 și îi mulțumesc pentru colegialitate. Partidul Naţional Liberal are resursele necesare pentru continuarea reformelor curajoase în educație. Sunt convins de asta. Până atunci, prioritatea mea este gestionarea cu răspundere a treburilor de la MCID și Ministerul Educației”, a transmis Sebastian Burduja, după ce a fost numit ministru interimar al Educației.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, este desemnat ministru interimar al Educaţiei. De asemenea, şeful statului a semnat decretul prin care ia act de demisia lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Sursă: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea