Rămâi conectat

Sport

FOTO: Ocnamureșeanul Florian „Bela” Bartha a câștigat Supercupa României cu Dinamo București

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ocnamureșeanul Florian Bartha și Dinamo București au câștigat marți seara, la Constanta, Supercupa României la Volei Masculin 2022, după o finală electrizantă cu CSM Arcada Galați, scor final 3-2 (18-25, 25-15, 23-25, 15-15, 15-8).

Este primul trofeul adjudecat de voleibalistul din Alba după transferul la gruparea din Capitală.

Meciul a fost unul de nivel înalt, dramatic, iar Florian, folosit titular pe toată durata partidei si a contribuit decisiv la victoria echipei dinamoviste împotriva campioanei din ultimii 4 ani. La turneul final al competiției au fost prezente echipele clasate pe primele 4 locuri in sezonul trecut – CSM Arcada Galați – echipa campioană, Dinamo București, Steaua București și SCM U Craiova. In semifinale Dinamo Bucuresti a trecut cu 3-0 de Steaua Bucuresti, iar CSM Arcada Galați a învins cu 3-2 pe SCM U Craiova.

Soarta trofeului a fost decisă după un set decisiv nebun care a fost ca un carusel de emoții, iar Dinamo București a gestionat mai bine finalul meciului.

În sezonul precedent voleibalistul originar din Ocna Mureș, a cucerit prima medalie la nivel de seniori. Centrul în vârstă de 21 de ani a luat medalia de bronz cu SCMU Craiova, echipa unde s-a transferat în 2021. Jucătorul din Alba a ajuns în Cetatea Banilor după trei ani petrecuți la Unirea Dej, iar anul trecut a debutat la prima reprezentativă, la jocurile din Golden League, din Ucraina.

Jucătorul din Alba evoluează pe poziția de centru și anul trecut  s-a transferat de la SCM Craiova, cu care a terminat pe locul al treilea, la vicecampioana națională Dinamo București. Dupa ce în luna iulie a câștigat Silver League la Budapesta, echipa natională a României , cu Florian Bartha în efectiv, s-a clasat pe primul loc în grupa și va participa din nou la turneul final după patru ani, ultima prezență fiind bifată în 2019.

Foto: Elis IORDACHE, FRV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea