Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Declaraţii șocante ale unui episcop ortodox grec: „Nu există viol fără consimţământ”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Declaraţii șocante ale unui episcop ortodox grec: „Nu există viol fără consimţământ”

Un înalt oficial religios din Grecia a făcut comentarii șocante într-o emisiune TV despre avort. Episcopul Chrysostomos de Dodoni s-a declarat împotriva avortului, chiar dacă femeia a rămas însărcinată în urma unui viol.

„O femeie nu este violată fără să vrea”, a spus el, potrivit Greek City Times.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Episcopul a adăugat că nu se poate face o arestare atunci când există un viol, fără a explica însă ce a vrut să spună prin această afirmaţie.

Toate bisericile din Grecia se vor pronunţa duminică împotriva avortului.

Duhovnicul a spus că Sfântul Sinod „ascultă societatea”, că avortul este o crimă şi că „nu este posibil să se permită distrugerea unui bebeluş, un copil care atunci când este conceput a început deja să aibă viaţă”.

„Când avem o rată atât de scăzută a natalităţii, este posibil să permitem distrugerea unui sugar, un copil care, atunci când a fost conceput, a început deja să aibă viaţă?”, a menţionat Chrysostomos de Dodoni despre avorturi.

Întrebat dacă acest lucru ar trebui să se aplice şi în cazurile de viol, el a răspuns că „o femeie nu poate fi violată fără să vrea”.

La încercările jurnaliştilor de a-i explica ce înseamnă viol, el a menţionat: „Îţi dai seama că o femeie stă, este violată şi rămâne însărcinată? Este nevoie de participare”, potrivit Keep Talking Greece.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea