Cum a dat un samsar de mașini din Alba „țepe” de zeci de mii de euro. Ce au decis magistrații
Cum a dat un samsar de mașini din Alba „țepe” de zeci de mii de euro. Ce au decis magistrații
Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
În actul de sesizare s-a arătat, în esență, că în cursul lunii februarie, anul 2018, inculpatul a indus în eroare pe reprezentantul unei firme cu privire la intenția de a intermedia achiziționarea a trei autovehicule din Germania, în scopul de a obține un folos patrimonial injust, cauzând astfel persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 41.705,88 euro.
Totodată în cursul lunii februarie, anul 2019 a indus în eroare persoana vătămată, cu care a încheiat o convenție având ca obiect achiziţionarea unui autoturism marca Opel, primind prin intermediul inculpatei suma de 1.500 de euro, iar ulterior nu a mai livrat autoturismul și nici nu a rambursat persoanei vătămate suma de 1.500 de euro.
Fiind audiat în cursul urmăririi penale, administratorul firmei, a declarat că, în cursul lunii februarie, anul 2018, a convenit cu inculpatul ca acesta să intermedieze achiziționarea de către societate a trei autoturisme marca Skoda din Germania. Administratorul persoanei vătămate a primit prin intermediul aplicației WhatsApp trei contracte de vânzare-cumpărare completate și semnate de inculpat, pentru trei autoturisme marca Skoda, în schimbul prețurilor de 16.000 euro, 16.000 euro și 9,705,88 euro, cu indicarea seriilor de șasiu. În baza acestor documente, persoana vătămată a achitat inculpatului prin viramente bancare la datele de 23.02.2018 și 01.03.2018 suma totală de 41.705,88 euro.
De asemenea, reprezentantul persoanei vătămate a mai declarat că, la data de 12.03.2018, inculpatul a trimis din Germania cu o platformă, un autoturism marca Skoda, însă persoana vătămată a refuzat recepționarea autoturismului având în vedere faptul că acesta era defect și seria de șasiu nu corespundea cu niciuna din seriile de șasiu din contractele pe care acesta le primise de la inculpat. Ulterior, inculpatul nu a mai livrat niciun autoturism și nici nu a mai putut fi contactat de persoana vătămată.
Reprezentantul legal al persoanei vătămate şi-a menţinut declaraţiile în faţa instanţei, sens în care a arătat că l-a cunoscut pe inculpat prin intermediul soţiei acestuia, iar după ce inculpatul i-a arătat poze cu mai multe maşini, i-a spus că poate să îi aducă orice maşină îşi doreşte. În acest context, persoana vătămată i-a solicitat inculpatului să îi aducă trei maşini, dintre care două noi şi una second, iar acesta a fost de acord, sens în care i-a trimis ofertele pentru autoturisme, iar ulterior au încheiat contractele de vânzare cumpărare. Pe baza contractului, persoana vătămată a luat un credit bancar şi i-a dat inculpatului suma de 40.000 euro, spunându-i că într-o lună jumătate va aduce autoturismele. Ulterior, inculpatul a adus un maşină pe platformă, care a fost refuzată de către persoana vătămată întrucât seria de şasiu a acesteia nu corespundea cu cea inserată în cuprinsul contractului încheiat între părţi. Persoana vătămată a refuzat să ridice autoturismul respectiv, iar din acel moment, nici inculpatul şi nici soţia acestuia nu au mai răspuns la telefon.
Reprezentantul legal al persoanei vătămate declară că a mers acasă la inculpat de nenumărate ori pentru a-i cere explicaţii, dar acesta refuza să iasă din casă sau se prefăcea că nu este acasă. După ceva timp, inculpatul i-a comunicat că şi el a fost înşelat şi că atunci când îşi va recupera banii, îi va restitui. Reprezentantul legal al persoanei vătămate mai declară că ulterior a mai încercat să îl mai contacteze pe inculpat şi pe soţia acestuia, dar nu a mai reuşit.
Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru părţi și pentru procuror.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii