Recalcularea pensiilor: Ministrul Muncii: „La sfârșitul anului 2022 trebuie să avem legea gata”
Recalcularea pensiilor: Ministrul Muncii: „La sfârșitul anului 2022 trebuie să avem legea gata”
Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că pensiile românilor vor fi recalculate până la sfârșitul lui 2022. Acesta a vorbit și despre eliminarea inechităților.
”Se analizează toate cele cinci milioane de dosare de pensii, filă cu filă. La sfârșitul anului 2022 trebuie să avem legea gata”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, sâmbătă, potrivit romaniatv.net.
”Ai nevoie de sursa bugetară pentru a rezolva inechitatile din sistem, pentru că eu nu cred că cineva se gândea să rezolve inechităţile prin tăierea din banii celor care au pensii mai mari şi să dea la ceilalţi, eu nu cred că se poate aşa.
În paralel, noi continuă să luăm filă cu filă toate cele cinci milioane de dosare, care sunt perioadele cu contributivitate, care nu, pentru că atunci când vom termina consultarea cu Banca Mondială, să putem intra în normal, cu acea formulă sau cu una îmbunătăţită.
Am analizat toate PNRR-urile din Uniunea Europeană şi nicăieri nu este prevăzut un prag, un zid de beton cu care să te izbeşte de cheltuielile sociale. Nici în PNRR-uri, nici în legislaţia naţională”, a continuat șeful de la Muncă.
Marius Budăi a vorbit și despre inechitățile din sistem.
”Eu cred că ar trebui să închidem discuţiile cu Comisia Europeană cu unii care au crezut că pot condamna românii la sărăcie până în 2070, pentru că este o utopie să crezi că poţi introduce toate pensiile din România într-un procent de 9,4 şi să rezolvi inechităţile din sistem”, a mai spus Budăi.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari Vești proaste pentru pensionari din România: recalcularea pensiilor, un proces vital pentru aplicarea noii legi, se va prelungi cel puțin încă un an. Reprezentanții sindicalițtilor atrag atenția asupra volumului de muncă excesiv și subdimensionării personalului, care îngreunează finalizarea recalculărilor. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci