FOTO| Orașul Cugir, clasat de către Ambasada Franței, în rândul orașelor durabile, în urma proiectelor de tranziție ecologică implementate
FOTO| Orașul Cugir, clasat de către Ambasada Franței, în rândul orașelor durabile, în urma proiectelor de tranziție ecologică implementate
Ambasada Franței din România a clasat Cugirul în rândul orașelor durabile ca urmare a proiectelor de tranziție ecologică implementate în localitate.
Transformarea clădirii care adăpostește secția de Maternitate și Pediatrie într-o clădire inteligentă, bazată pe surse de energii regenerabile, a fost considerată un exemplu de bună practică.
Saptamâna trecută, Ambasada Franței în România, Business France și Institutul Francez din România au organizat cea de-a VI-a ediție a Conferinței „Orașul durabil”.
Peste 30 de reprezentanți și experți ai instituțiilor naționale, comunităților teritoriale, companiilor și organizațiilor societății civile s-au întrunit pentru două zile de schimb de bune practici între România și Franța.
Cu această ocazie a fost organizat un concurs pentru administrațiile locale prin care s-au premiat cele mai bune proiecte care se încadrează în conceptul de oraș durabil.
Un juriu independent format din profesori universitari și experți în domeniul construcțiilor, au ales câștigător proiectul “Creșterea eficienței energetice în clădirea publică Secția Maternitate și Pediatrie – Spital Orășenesc Cugir”.
Doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România, a apreciat dezvoltarea durabilă dinamică pe care o parcurge orașul Cugir, premiind-ul pe edilul Adrian Teban, în cadrul consursului „Orașe durabile”. Domnia sa a precizat că presedinția franceză a Consiliului Uniunii Europene are ca prioritate să suțină efortul orașelor să devină mai sustenabile și mai confortabile pentru cetățenii lor.
Primarul Cugirului a apreciat inițiativa Ambasadei Franței de a facilita schimburile de experiențe între comunitățile locale: “Mulțumim Ambasadei Franței din România pentru prilejul de a împărtășii experiențele de care avem parte în atingerea obiectivelor propuse.
Ne-am asumat acest obiectiv european de a ne dezvolta fiind cât mai prietenoși cu mediul și am convingerea că anul 2023 ne va găsi mai aproape de acest deziderat, întrucât vom avea finalizate 10 proiecte cu impact asupra reducerii emisiilor de carbon.
Edilul a profitat de această ocazie pentru a adresa Doamnei Ambasador Laurence Auer, invitația de a fi alături de comunitatea cugireană la inaugurarea Secției Maternitate și Pediatrie în această toamnă.
Secția de Maternitate și Pediatrie este prima instituție publică din localitatea noastră care folosește în mare parte energii regenerabile, fiind dotată cu panouri solare și fotovoltaice și cu un sistem inovativ de încălzire prin pompe de căldură.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
AVARIE la rețeaua de distribuție a apei potabile din Aiud: Locuitorii de pe mai multe străzi, fără apă astăzi
AVARIE la rețeaua de distribuție a apei potabile din Aiud: Locuitorii de pe mai multe străzi, fără apă astăzi SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Aiud informează beneficiarii serviciului public de alimentare cu apă potabilă, producerea unei avarii a rețelei de distribuție din municipiul Aiud. Astfel, se va întrerupe furnizarea apei potabile pe următoarele […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Sportacum 2 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act