Rămâi conectat

Sport

FOTO: Joo Sandor (Dojokan Activ Aiud) – triplu campion mondial la karate în Florida! Antonia Barbu – două medalii de argint

Dan HENEGAR

Publicat

în

Performanțe extraordinare realizate de sportivii aiudeni legitimați la Dojokan Activ la Campionatul Mondial de karate ce s-a desfășurat în Florida (USA).

Astfel Joo Sandor, sportivul numărul unu al județului Alba în 2020 la sporturi olimpice, a luat trei medalii de aur, la categoria -75 kilograme, una la kata individual juniori (18-20 de ani) și alte două cu echipa la kumite seniori (team shobu sanbon și team rotation). Acestor distincții din cel mai prețios metal se mai adaugă alte două medalii de argint: la kumite individual (shobu sanbon) și kata echipe seniori.

Și colega sa de club, Antonia Barbu (categoria -10 ani) a urcat în două rânduri pe treapta a doua a podiumului de premiere, fiind medaliată cu argint la kata, respectiv kumite.

A fost a 10-a ediție a WUKF Karate World Championships, disputată la Fort Lauderale (Florida) de către World Union Karate Do Federation (WUKF). Campionatul Mondial de Karate a avut la start un număr total de 1470 de sportivi din 34 de țări. În competiția pe echipe, România s-a clasat la final pe locul doi.

Sunt rezultate remarcabile. Am fost cu doi sportivi și am totalizat 7 medalii, între care trei de aur”, a spus antrenorul Nicolae Crăciun (Dojokan Activ Aiud), ce a arbitrat la Mondialele din USA.

Practic performanțele realizate în Florida au fost o continuare a celor din luna septembrie, în cadrul Campionatului Mondial de karate WUKF de la Cluj-Napoca. Atunci, la cel mai important evenimnet de profil al anului trecut, Dokojan Activ Aiud și-a trecut în palmares 4 medali de aur prin Joo Sandor (3) și Antonia Barbu, dar și alte două de bronz (Joo Sandor și Alisa Topliceanu).

Joo Sandor a mai fost campion mondial la Montecatini Terme (Italia), în 2017, la kata individual, 14-15 ani, respectiv la Bratislava (Slovacia), în 2019, când a luat aurul la kata individual și la kata echipe


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0) | „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0). „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit O săptămână perfectă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, care s-a calificat în play-off-ul Cupei României și a celebrat Centenarul, s-a încheiat cu partida de verificare cu Sticla Arieșul Turda. Pe „Cetate”, gruparea albaiuliană […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea