Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Joo Sandor (Dojokan Activ Aiud) – triplu campion mondial la karate în Florida! Antonia Barbu – două medalii de argint

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanțe extraordinare realizate de sportivii aiudeni legitimați la Dojokan Activ la Campionatul Mondial de karate ce s-a desfășurat în Florida (USA).

Astfel Joo Sandor, sportivul numărul unu al județului Alba în 2020 la sporturi olimpice, a luat trei medalii de aur, la categoria -75 kilograme, una la kata individual juniori (18-20 de ani) și alte două cu echipa la kumite seniori (team shobu sanbon și team rotation). Acestor distincții din cel mai prețios metal se mai adaugă alte două medalii de argint: la kumite individual (shobu sanbon) și kata echipe seniori.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Și colega sa de club, Antonia Barbu (categoria -10 ani) a urcat în două rânduri pe treapta a doua a podiumului de premiere, fiind medaliată cu argint la kata, respectiv kumite.

A fost a 10-a ediție a WUKF Karate World Championships, disputată la Fort Lauderale (Florida) de către World Union Karate Do Federation (WUKF). Campionatul Mondial de Karate a avut la start un număr total de 1470 de sportivi din 34 de țări. În competiția pe echipe, România s-a clasat la final pe locul doi.

Sunt rezultate remarcabile. Am fost cu doi sportivi și am totalizat 7 medalii, între care trei de aur”, a spus antrenorul Nicolae Crăciun (Dojokan Activ Aiud), ce a arbitrat la Mondialele din USA.

Practic performanțele realizate în Florida au fost o continuare a celor din luna septembrie, în cadrul Campionatului Mondial de karate WUKF de la Cluj-Napoca. Atunci, la cel mai important evenimnet de profil al anului trecut, Dokojan Activ Aiud și-a trecut în palmares 4 medali de aur prin Joo Sandor (3) și Antonia Barbu, dar și alte două de bronz (Joo Sandor și Alisa Topliceanu).

Joo Sandor a mai fost campion mondial la Montecatini Terme (Italia), în 2017, la kata individual, 14-15 ani, respectiv la Bratislava (Slovacia), în 2019, când a luat aurul la kata individual și la kata echipe


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea