Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/ AC „Mica Romă” Blaj) – campioană națională în proba de 5000 metri la Under 20

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihaela Maria Blaga (18 ani), atletă legitimată la CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) a devenit campioană națională în proba de 5000 metri a junioarelor 1, din etapei finale a Campionatului Național Under 20 și proba combinate Under 20, de la Cluj-Napoca.

Cursa, abordată în premieră de eleva antrenoarei Cristina Man, s-a desfășurat pe “Cluj Arena”, iar timpul înregistrat de atleta din “Mica Romă” a fost 17:56.96.

Este un rezultat excelent, să cucerești medalia de aur la prima cursă pe această distanță. Am abordat această distanță întrucât ne pregătim de Campionatul Mondial Under 20, de peste o lună, de la Cali, Columbia, ce va fi la altitudine. Tocmai din acest motiv, o să urmeze un cantonament centralizat, la Piatra Arsă, și nu vom participa la Balcaniadă”, a spus Cristina Man (vicepreședintele FRA).

Tot pe Someș au concurat și mărșăluitoarele albaiuliene Elisabeta Elena Sunzuiană și Alexia Hațegan (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia), în proba de 10.000 metri marș. Elisabeta (pregătită de Mihaela Vlas) a terminat pe poziția a 5-a, cu 59:44:15, iar Alexia (antrenată de Ana Rodean) – a fost descalificată. Cătălin Bantea (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia, pregătit de Ana Rodean) a fost al 6-lea în proba masculină de 5000 metri, cu rezultatul 19:07.25 (din postura de debutant).

În urmă cu o săptămână, la Craiova, Mihaela Blaga a devenit campioană națională la tineret și s-a clasat pe treapta a treia a podiumului la seniori în proba de 3000 de metri obstacole. Timpul înregistrat, 10:32.48 (PB), reprezintă totodată îndeplinirea barajului de participare la Campionatul Mondial Under 20, de la Cali (Columbia)

Vor mai lua startul Bogdan Mihai Popa (LPS Alba Iulia, antreneor Ana Rodean) – în proba de 800 metri (duminică), Mihaela Blaga și Iulia Mărginean (CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă” Blaj) – la 3000 de metri (duminică), Andreea-Maria Bogdan (CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) – la 3000 metri obstacole (sâmbătă seara), Iulia Mărginean – la 1500 metri (sâmbătă seara).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea