Rămâi conectat

Sport

FOTO: Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/ AC „Mica Romă” Blaj) – campioană națională în proba de 5000 metri la Under 20

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihaela Maria Blaga (18 ani), atletă legitimată la CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) a devenit campioană națională în proba de 5000 metri a junioarelor 1, din etapei finale a Campionatului Național Under 20 și proba combinate Under 20, de la Cluj-Napoca.

Cursa, abordată în premieră de eleva antrenoarei Cristina Man, s-a desfășurat pe “Cluj Arena”, iar timpul înregistrat de atleta din “Mica Romă” a fost 17:56.96.

Este un rezultat excelent, să cucerești medalia de aur la prima cursă pe această distanță. Am abordat această distanță întrucât ne pregătim de Campionatul Mondial Under 20, de peste o lună, de la Cali, Columbia, ce va fi la altitudine. Tocmai din acest motiv, o să urmeze un cantonament centralizat, la Piatra Arsă, și nu vom participa la Balcaniadă”, a spus Cristina Man (vicepreședintele FRA).

Tot pe Someș au concurat și mărșăluitoarele albaiuliene Elisabeta Elena Sunzuiană și Alexia Hațegan (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia), în proba de 10.000 metri marș. Elisabeta (pregătită de Mihaela Vlas) a terminat pe poziția a 5-a, cu 59:44:15, iar Alexia (antrenată de Ana Rodean) – a fost descalificată. Cătălin Bantea (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia, pregătit de Ana Rodean) a fost al 6-lea în proba masculină de 5000 metri, cu rezultatul 19:07.25 (din postura de debutant).

În urmă cu o săptămână, la Craiova, Mihaela Blaga a devenit campioană națională la tineret și s-a clasat pe treapta a treia a podiumului la seniori în proba de 3000 de metri obstacole. Timpul înregistrat, 10:32.48 (PB), reprezintă totodată îndeplinirea barajului de participare la Campionatul Mondial Under 20, de la Cali (Columbia)

Vor mai lua startul Bogdan Mihai Popa (LPS Alba Iulia, antreneor Ana Rodean) – în proba de 800 metri (duminică), Mihaela Blaga și Iulia Mărginean (CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă” Blaj) – la 3000 de metri (duminică), Andreea-Maria Bogdan (CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) – la 3000 metri obstacole (sâmbătă seara), Iulia Mărginean – la 1500 metri (sâmbătă seara).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea