Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Elisabeth Cămărășan (CSM Unirea Alba Iulia), componentă a lotului național de Kaiac-canoe, cantonament la Barcelona

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sportiva de 16 ani Elisabeth Ioana Cămărășan, componentă a secției de kaiac-canoe a CS Municipal Alba Iulia, participă în această perioadă, până în 1 august, la un cantonament de pregătire pentru tinerele talente, stagiu organizat de Federația Internațională (ICF), fiind singura fată din România prezentă la această acțiune.

Albaiulianca se va pregăti la Barcelona, în Spania, urmând a suporta doar cheltuielile cu transportul în condițiile în care costurile cu cazarea, masa și antrenamentul sunt asigurate de ICF. Elisabeth a împlinit 16 ani, a terminat clasa a X-a și calcă pe urmele tatălui său Cătălin, fost campion european la juniori (și dublu campion olimpic masters), cel care o pregătește în prezent, fiind antrenor la clubul din Cetatea Marii Uniri.

Elisabeth Cămărășan este la al 4-lea an în care practică acest sport, în perioada anterioară fiind legitimată la CSȘ Orșova, până în 2021. În trecut a cucerit numeroase medalii pentru clubul de la malul Dunării, inclusiv la campionatele naționale școlare, Sportiva din Alba Iulia s-a întors acasă și se antrenează sub comanda tatălui său, în diverse zone, cum ar fi Hunedoara sau zona lacurilor de la Vințu de Jos.

În acest an, când a concurat pentru CSM Unirea Alba Iulia Elisabeth Cămărșan s-a clasat pe locurile 5 în probele de 500 metri și 5000 metri, caiac 1, la seniori, iar peste două săptămâni, la competiția juniorilor a mai luat două locuri 5, în probele de fond (500 metri și 3000 metri).

Face parte din lotul național, a fost mai mereu în cantonament, fie la Bascov (Pitești) sau Snagov, găsindu-se în primul an ca junioară mică și inclusă în lotul național de junioare mari (categoria superioară de vârstă). “Este o premieră pentru noi, secția de kaiac-canoe am înființat-o anul trecut. Acum lucrăm la selecție, suntem în faza incipientă, mergem prin școli ca să identificăm copii talentați”, a spus Radu Urcan, director CS Unirea Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia. *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea