Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

„Profit” românesc: Statul exportă gaze naturale cu preț de vară și îl cumpără cu prețul de iarnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
„Profit” românesc: Statul exportă gaze naturale cu preț de vară și îl cumpără cu prețul de iarnă

În anul 2021, România a exportat gaze naturale în valoare de 250 de milioane de euro, sumă de peste 15 ori mai mare comparativ cu cea a anului 2020, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Datele din ra­poartele lunare ale Autorităţii Na­ţionale de Regle­mentare în dome­niul Energiei (ANRE) arată că România a trimis la export 0,8 mi­liarde de metri cubi de gaz natural, o cantitate de peste 5 ori mai mare faţă de 2020, din aprilie până în august volumele exportate crescând expo­nenţial faţă de perioadele lunare similare din 2020. Raportată la con­sumul total de gaze al României din 2021, cantitatea exportată reprezintă circa 6% din cererea internă, informează Mediafax.

„Este imposibil ca la această valoare de export să nu fie inclusă producţie internă“, spun specialiştii din sector. “În lunile de vară s-a văzut clar creşterea exporturilor, cel mai probabil cantităţile fiind înmagazinate în Ungaria şi apoi importate local, dar la preţurile de iarnă“, mai cred oamenii din sector.

Unele cantităţi s-ar fi întors în piaţă, dar la preţuri mai mari. Programul a fost prelungit până la finele anului 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea