Rămâi conectat

Actualitate

„Profit” românesc: Statul exportă gaze naturale cu preț de vară și îl cumpără cu prețul de iarnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
„Profit” românesc: Statul exportă gaze naturale cu preț de vară și îl cumpără cu prețul de iarnă

În anul 2021, România a exportat gaze naturale în valoare de 250 de milioane de euro, sumă de peste 15 ori mai mare comparativ cu cea a anului 2020, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Datele din ra­poartele lunare ale Autorităţii Na­ţionale de Regle­mentare în dome­niul Energiei (ANRE) arată că România a trimis la export 0,8 mi­liarde de metri cubi de gaz natural, o cantitate de peste 5 ori mai mare faţă de 2020, din aprilie până în august volumele exportate crescând expo­nenţial faţă de perioadele lunare similare din 2020. Raportată la con­sumul total de gaze al României din 2021, cantitatea exportată reprezintă circa 6% din cererea internă, informează Mediafax.

„Este imposibil ca la această valoare de export să nu fie inclusă producţie internă“, spun specialiştii din sector. “În lunile de vară s-a văzut clar creşterea exporturilor, cel mai probabil cantităţile fiind înmagazinate în Ungaria şi apoi importate local, dar la preţurile de iarnă“, mai cred oamenii din sector.

Unele cantităţi s-ar fi întors în piaţă, dar la preţuri mai mari. Programul a fost prelungit până la finele anului 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea