Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Volei Alba Blaj debutează acasă cu CSO Voluntari ]n viitoarea ediție a Diviziei A1, una cu un sistem nou de desfășurare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În viitoarea ediție a Diviziei A1 la volei feminin, una care va avea un nou sistem de desfășurare, Volei Alba Blaj, campioana en-titre, va debuta în Sala “Timotei Cipariu” cu CSO Voluntari, clasată sezonul trecut pe locul al treilea.

Sezonul 2022/ 2023 va începe în cursul lunii octombrie, iar în turul campionatului echipa din “Mica Romă” va juca în fața fanilor 6 partide, derby-ul cu CSM Târgoviște fiind acasă, în penultima rundă. În ultima etapă, a 11-a, este deplasarea comtra Rapidului București, o formație ce și-a anunțat intențiile de a ataca titlul. Sezonul anterior Volei Alba Blaj a reușit o triplă istorică, Supercupa României plus eventul național. În a doua comoetiție ca importanță, în cupă, gruparea din Alba va juca direct în faza sferturilor de finală contra învingătoarei dintre Dinamo și SCM Craiova.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dar iată programul: *etapa 1: Volei Alba Blaj – CSO Voluntari; *etapa a 2-a: CS Medgidia – Volei Alba Blaj; *etapa a 3-a: Volei Alba Blaj – CSU Galați; *etapa a 4-a: Volei Alba Blaj – CSM Lugoj; *etapa a 5-a: SCM Craiova – Volei Alba Blaj; *etapa a 6-a: Volei Alba Blaj – Știința Bacău; *etapa a 7-a: Dacia Mioveni – Volei Alba Blaj; *etapa a 8-a: Volei Alba Blaj – Dinamo București; *etapa a 9-a: FC Argeș Pitești – Volei Alba Blaj; *etapa a 10-a: Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște; *etapa a 11-a: Rapid București – Volei Alba Blaj.

Prima rundă mai prevede întâlnirile CS Medgidia – CSU Hygienium Galați, CSM Lugoj – Rapid București, SCM Craiova – CSM Târgoviște,Știința Bacău – FC Argeș, Dacia Mioveni – Dinamo București

Sezonul regularse va disputa în sistem clasic, tur-retur, cu 22 de etape. Începând din sezonul 2022/ 2023, în faza a doua se va trece la play-off pentru locurile 1-8 și play-out între locurile 9-12. Astfel, în primul tur al play-off-ului vor avea loc următoarele confruntări, în funcție de locurile din clasament, de la sfârșitul sezonului regulat: 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. În play-out, pentru evitarea retrogradării:  9-12 și 10-11. În Cupa României, sistemul de disputare este același cu cel din stagiunea anterioară. Primele patru clasate din campionatul 2021/ 2022 sunt direct calificate în faza a II-a, care corespunde sferturilor de finală. Sistemul de desfășurare este tur-retur în primele două faze, câștigătoarele celor patru sferturi de finală urmând să lupte pentru trofeu la turneul Final Four. În fazele eliminatorii, criteriile de departajare a echipelor la capătul celor două manșe sunt următoarele: numărul total de puncte (acordate după victoria cu 3-0, 3-1 sau 3-2), setaverajul și, în caz de egalitate, punctaverajul. Dacă va exista egalitate perfectă la toate cele trei criterii, se va disputa un „set de aur”, informează FRV.

Sursa: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea