Rămâi conectat

Sport

FOTO: Sticla Arieșul Turda – Unirea Alba Iulia 1-4 (1-2) duble Fetița și Oluwaseun! Victorie uriașă a “alb-negrilor” în finala supraviețuirii!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a dat lovitura la Turda, în finala supraviețuirii, o victorie categorică, după o prestație excelentă, scor 4-1 (2-1), omul meciului fiind nigerianul Oluwaseun, cu o evoluție senzațională –  o dublă și două penalty-uri obținute transformate de Fetița, golgeterul albaiulienilor, cu 8 reușite (6 în acest an)!

Instrucție făcută de albaiulieni împotruva contracandidatei, rezultând cea mai clară victorie a sezonului și primul meci din 2022 în care s-au marcat 4 goluri!!! Un joc în care vizitatorii au arătat determinare, dar și pragmatism, o victorie dedicată magazinerului „Joe” Croitoru, ce a aniversat azi împlinirea vârstei de 57 de ani. Și dacă în trecut uniriștii și-a atras critici pentru rezultate, această prestație merită aprecieri pentru modul cum au tratat acest joc capital.

“Alb-negrii” au câștigat o partidă decisvă, au luat 3 puncte imense și totodată i-au condamnat pe oponenți la retrogradare. O victorie uriașă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, ce a pasat “lanterna roșie”, un succes de “6 puncte” care urcă trupa lui Marcel Rusu pe penultima poziție a ierarhiei Seriei a 9-a, cu un punct peste Sticla și unul în spatele Avântului Reghin (ce joacă mâine la Sănătatea Cluj).

Acum o săptămână gruparea albaiuliană părea prăbușită după “setul la zero” încasat contra “virușilor verzi”. Însă Unirea Alba Iulia și-a revenit din pumni și a legat, cu stil, două victorii consecutive, o premieră în acest sezon de chin, iar speranțele de salvare au crescut considerabil. În bătălia de evadare din subsol, Unirea Alba Iulia și-a jucat perfect cărițile într-o partidă de “totul sau nimic”, o confruntare decisivă în calculele salvării.

*Fetița și Oluwaseun, letali

Nigerianul Oluwaseun, iarăși în avanposturi, o găselniță extrem de inspirată, împreună cu golgheterul Răzvan Fetița, au fost jucătorii ce au zdruncinat defensiva adversă. “Șoni” a scos penalty-ul din minutul 29, transformat de Fetița, acesta întorcându-i serviciul cu o pasă decisivă în minutul 43 (a doua rundă la rând în care jucătorul de culoare a punctat). Istoria s-a repetat în actul secund, când același Oluwaseun a obținut al doilea penalty (65), iar Fetița a realizat dubla din punctul cu var. În minutul 84, scăpat singur, „Șoni” și-a încununat evoluția de vis, cu un lob peste Borz.

*0-1, MIN. 29: FETIȚA transformă un penalty obținut de Oluwaseun  în duel cu Berkeczi (neglijență a turdeanului, balonul îndreptându-se spre aut de poartă)

*0-2, MIN. 43: OLUWASEUN, scăpat singur, a șutat în diagonală, din 13 metri, după o pasă excelentă Fetița!

*1-2, MIN: 45+2: G: GORONEA a redus din handicap după ce a driblat 2 adversari și a jutat pe jos din centrul careului

*1-3, MIN: 65: dublă FETIȚA; din penalty, obținut de Oluwaseun, la un fault Dioșan

*1-4, MIN. 84: OLUWASEUN, lansat în adâncime de Indrei, a lobat peste Borz

Vereș (47), acțiune individuală pe dreapta, încheiată cu un șut la colțul scurt, în plasa laterală. Același Vereș (50) are o acțiune periculoasă, încheiată cu un nou șut în plasa laterală, G. Goronea (52) a fost blocat în centrul careului. Cîrloanță (63) a solicitat penalty după un duel cu Cimpoieșu. După 3-1, Oluwaseun (77) scapă singur (excelentă pasă Fetița), driblează portarul însă pierde mingea în lateral! Dublă ocazie într-un minut (82): cap Cîrloanță – a prins Borz, cap peste Fleșer!

În tribune sunt în jur de 300 de spectatori, prudența fiind cuvântul de ordine în primul sfert de oră. Saroși (13) a trimis primul șut pe poartă, pe centru, de la 16 metri, a prins Ciorgovean. Pârțilă (15) a reluat din 10 metri alături, la o lansare Saroși. Oluwaseun (24) a trimis primul șut pe poartă al oaspeților, a prins Borz. Acțiune excelentă Fetița (35) încheiată cu un șut milimetric pe lângă bara dreaptă! Indrei (39), șut prins de Borz, iar la faza următoare Ciorgovean a reținut la execuția lui Saroși.

Un joc de o importanță covârșitoare în bătălia pentru a evita retrogradarea, cu o miză imensă, contând pentru runda a 7-a (a doua din retur).

Echipe:

Sticla: Borz – Dioșan/ cpt, Cimpoeșu, Berkeczi, Manu – Vereș (78, Fleșer) Cobârzan, Saroși, Pârțilă – G. Goronea, Fl. Dan; rezerve Pîrv, Ursu, Budin, Novalyi, Băețan. Antrenor Artur Podar.

Unirea: Ciorgovean – Bârdea, Dehelean, Scrob/ cpt, Oneț – Adnan – Iepure (46, Cîrloanță), Mâlnă, Fetița (90+1, Bakcsi), Ispas (24, indrei) – Oluwaseun (90+3, Lupea); rezerve Sîntoma, M. Codrea, Banienschi, Harangozo, Sg. Tineiu. Antrenor Marcel Rusu.

Avertismente: Berkeczi (32), Manu (41), Vereș (41), Cobârzan (59), Dioșan (64), Fl. Dan (80), Saroși (90), Artur Podar (90) / Iepure (37)

Arbitri: R. Bădărău (Hunedoara), Cr. Gozman (Oradea), Al. Bogdănel (Oradea) Observatori I. Duma (Sibiu), D. Bumb (Baia Mare)

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea