Rămâi conectat

Sport

FOTO: Sticla Arieșul Turda – Unirea Alba Iulia 1-4 (1-2) duble Fetița și Oluwaseun! Victorie uriașă a “alb-negrilor” în finala supraviețuirii!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia a dat lovitura la Turda, în finala supraviețuirii, o victorie categorică, după o prestație excelentă, scor 4-1 (2-1), omul meciului fiind nigerianul Oluwaseun, cu o evoluție senzațională –  o dublă și două penalty-uri obținute transformate de Fetița, golgeterul albaiulienilor, cu 8 reușite (6 în acest an)!

Instrucție făcută de albaiulieni împotruva contracandidatei, rezultând cea mai clară victorie a sezonului și primul meci din 2022 în care s-au marcat 4 goluri!!! Un joc în care vizitatorii au arătat determinare, dar și pragmatism, o victorie dedicată magazinerului „Joe” Croitoru, ce a aniversat azi împlinirea vârstei de 57 de ani. Și dacă în trecut uniriștii și-a atras critici pentru rezultate, această prestație merită aprecieri pentru modul cum au tratat acest joc capital.

“Alb-negrii” au câștigat o partidă decisvă, au luat 3 puncte imense și totodată i-au condamnat pe oponenți la retrogradare. O victorie uriașă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, ce a pasat “lanterna roșie”, un succes de “6 puncte” care urcă trupa lui Marcel Rusu pe penultima poziție a ierarhiei Seriei a 9-a, cu un punct peste Sticla și unul în spatele Avântului Reghin (ce joacă mâine la Sănătatea Cluj).

Acum o săptămână gruparea albaiuliană părea prăbușită după “setul la zero” încasat contra “virușilor verzi”. Însă Unirea Alba Iulia și-a revenit din pumni și a legat, cu stil, două victorii consecutive, o premieră în acest sezon de chin, iar speranțele de salvare au crescut considerabil. În bătălia de evadare din subsol, Unirea Alba Iulia și-a jucat perfect cărițile într-o partidă de “totul sau nimic”, o confruntare decisivă în calculele salvării.

*Fetița și Oluwaseun, letali

Nigerianul Oluwaseun, iarăși în avanposturi, o găselniță extrem de inspirată, împreună cu golgheterul Răzvan Fetița, au fost jucătorii ce au zdruncinat defensiva adversă. “Șoni” a scos penalty-ul din minutul 29, transformat de Fetița, acesta întorcându-i serviciul cu o pasă decisivă în minutul 43 (a doua rundă la rând în care jucătorul de culoare a punctat). Istoria s-a repetat în actul secund, când același Oluwaseun a obținut al doilea penalty (65), iar Fetița a realizat dubla din punctul cu var. În minutul 84, scăpat singur, „Șoni” și-a încununat evoluția de vis, cu un lob peste Borz.

*0-1, MIN. 29: FETIȚA transformă un penalty obținut de Oluwaseun  în duel cu Berkeczi (neglijență a turdeanului, balonul îndreptându-se spre aut de poartă)

*0-2, MIN. 43: OLUWASEUN, scăpat singur, a șutat în diagonală, din 13 metri, după o pasă excelentă Fetița!

*1-2, MIN: 45+2: G: GORONEA a redus din handicap după ce a driblat 2 adversari și a jutat pe jos din centrul careului

*1-3, MIN: 65: dublă FETIȚA; din penalty, obținut de Oluwaseun, la un fault Dioșan

*1-4, MIN. 84: OLUWASEUN, lansat în adâncime de Indrei, a lobat peste Borz

Vereș (47), acțiune individuală pe dreapta, încheiată cu un șut la colțul scurt, în plasa laterală. Același Vereș (50) are o acțiune periculoasă, încheiată cu un nou șut în plasa laterală, G. Goronea (52) a fost blocat în centrul careului. Cîrloanță (63) a solicitat penalty după un duel cu Cimpoieșu. După 3-1, Oluwaseun (77) scapă singur (excelentă pasă Fetița), driblează portarul însă pierde mingea în lateral! Dublă ocazie într-un minut (82): cap Cîrloanță – a prins Borz, cap peste Fleșer!

În tribune sunt în jur de 300 de spectatori, prudența fiind cuvântul de ordine în primul sfert de oră. Saroși (13) a trimis primul șut pe poartă, pe centru, de la 16 metri, a prins Ciorgovean. Pârțilă (15) a reluat din 10 metri alături, la o lansare Saroși. Oluwaseun (24) a trimis primul șut pe poartă al oaspeților, a prins Borz. Acțiune excelentă Fetița (35) încheiată cu un șut milimetric pe lângă bara dreaptă! Indrei (39), șut prins de Borz, iar la faza următoare Ciorgovean a reținut la execuția lui Saroși.

Un joc de o importanță covârșitoare în bătălia pentru a evita retrogradarea, cu o miză imensă, contând pentru runda a 7-a (a doua din retur).

Echipe:

Sticla: Borz – Dioșan/ cpt, Cimpoeșu, Berkeczi, Manu – Vereș (78, Fleșer) Cobârzan, Saroși, Pârțilă – G. Goronea, Fl. Dan; rezerve Pîrv, Ursu, Budin, Novalyi, Băețan. Antrenor Artur Podar.

Unirea: Ciorgovean – Bârdea, Dehelean, Scrob/ cpt, Oneț – Adnan – Iepure (46, Cîrloanță), Mâlnă, Fetița (90+1, Bakcsi), Ispas (24, indrei) – Oluwaseun (90+3, Lupea); rezerve Sîntoma, M. Codrea, Banienschi, Harangozo, Sg. Tineiu. Antrenor Marcel Rusu.

Avertismente: Berkeczi (32), Manu (41), Vereș (41), Cobârzan (59), Dioșan (64), Fl. Dan (80), Saroși (90), Artur Podar (90) / Iepure (37)

Arbitri: R. Bădărău (Hunedoara), Cr. Gozman (Oradea), Al. Bogdănel (Oradea) Observatori I. Duma (Sibiu), D. Bumb (Baia Mare)

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea