Când au loc examenele de corigență pentru elevi? Ce se întâmplă dacă nu îl pot promova
Când au loc examenele de corigență pentru elevi? Ce se întâmplă dacă nu îl pot promova
Examenele de corigență pentru elevii de clasele primare, gimnaziale și liceale au loc în perioada 4-15 iulie 2022, pentru anul școlar curent, potrivit unei note trimise inspectoratelor școlare de către Ministerul Educației.
Dacă curriculum este organizat pe module, se desfășoară o sesiune specială de examene de corigență, în ultima săptămână de cursuri a anului școlar, pentru elevii care nu au promovat modulele ce se finalizează pe parcursul anului școlar, indiferent de numărul de module nepromovate.
„Pentru anul școlar 2021-2022, perioada de desfășurare a examenelor de corigență, stabilite în baza art. 128 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MEN nr. 5447/2020, cu modificările și completările ulterioare, este 4-15 iulie 2022 pentru toate clasele din învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional și pentru clasele de stagii de pregătire practică, școală postliceală și de maiștri”, conform documentului.
Elevii corigenți care nu s-au prezentat la sesiunea de corigențe din perioada 4-15 iulie 2022 sau nu au promovat examenul de corigență, vor fi declarați repetenți, conform sursei menționate anterior.
Articolul 119 alin. (1) din ROFUIP (Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar) stabilește că „sunt declaraţi corigenţi elevii care obţin calificativul “Insuficient”/medii anuale sub 5,00 la cel mult două discipline de studiu, precum şi elevii amânaţi care nu promovează examenul de încheiere a situaţiei şcolare, la cel mult două discipline de studiu.”
Potrivit notei, elevii din clasa a VIII-a, care au susținut și promovat examenul de corigență, se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a doua etapă de admitere în învățământul liceal, conform calendarului aprobat prin Ordinul ME nr. 5150/2021, în perioada 1-3 august 2022 în care pot fi repartizați și absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională, respectiv în etapa a doua de admitere în învățământul profesional și învățământul profesional dual, conform calendarului probat prin Ordinul ME nr. 5142/2021, în perioada 26-28 iulie 2022.
În privința elevilor din clasele terminale de liceu, care au promovat examenul de corigență, se pot înscrie pentru examenul de bacalaureat, sesiunea de examen august-septembrie 2022, în perioada 18-25 iulie 2022.
„Elevii claselor terminale de liceu, ai învățământului profesional și al stagiilor de pregătire practică care au promovat examenele de corigență în sesiunea 4-15 iulie 2022, se pot înscrie la examenul de certificare a competențelor profesionale, sesiunea august-septembrie 2022”, se arată în nota trimisă inspectoratelor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii