Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 3-3 (0-2) | Pe „Cetate”, remontada de la 0-3, dar retrogradarea planează!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia a reușit o ‘remondada” în Vinerea Mare pe “Cetate”, în meciul disperării cu Avântul Reghin, scor 3-3 (0-2). Gruparea din Cetatea Marii Uniri  a salvat in extremis un punct, după ce a fost condusă în minutul 54 cu 3-0 de formația din orașul viorilor.

“Alb-negrii”, la un moment dat prăbușiți, continuă să se lupte pentru supraviețuire, deși retrogradarea bate la ușă, în condițiile în care mai au de recuperat 6 puncte când mai sunt 6 runde. Gazdele s-au trezit după ce au înscris primul gol, până atunci prestația fiind una dezamăgitoare, cu erori grave în defensivă și ezitări ale portarului Ciorgovean. La final, nervii au degenerat, producându-se in incident în care au fost implicați oficiali ai gazdelor și antrenorul Vilmoș Stoica.

*0-1, MIN. 24: M. POP l-a întors pe Banienschi și a șutat în diagonală în colțul lung

*0-2, MIN. 41: Banienschi l-a faultat în careu pe M. Pop și AD. MURAR a transformat precis lovitura de pedeapsă

*0-3, MIN. 52: M. POP a șutat pe centrul porții de la distanță, Ciorgovean primind un gol parabil

*1-3, MIN. 54: CÎRLOANȚĂ a reluat cu latul la coltul scurt

*2-3. MIN. 64: voleu IEPURE la vinclu, după centrarea  lui Bakcsi

*3-3, MIN. 83: henț Ad. Murar și FETIȚA transformă penalty-ul; cu o fază înainte oaspeții au cerut un fault asupra lui Bucin, în afara careului!!!

Meciul se încinge după ce Unirea a revenit de la 0-3: Iepure (67) a tras pe lângă, iar imediat Sîntoma a scos de lângă bară la reluarea lui Murar

E bine că am avut puterea de a reveni de la 0-3 și am scos un punct. Îmi felicit jucătorii că au avut reacție, că au remontat, în ciuda problemelor de organizare și a greșelilor personale. Ca rezultat însă nu este deloc în regulă. Dacă nu eliminăm erorile individuale va fi foarte, foarte dificil. Sperăm și ne batem până la capăt să evităm retrogradarea”, a spus Marcel Rusu, cel care după pauză a schimbat și sistemul de joc, trecând în 3-4-3.

Oaspeții au dominat copios primul mitan, în care albaiulienii au fost sub orice critică

Vrabie (1) – șut în diagonală, la o ieșire hazardată Ciorgovean. D. Chirilă (4) scăpat în dreapta a tras la colțul scurt în bara laterală stângă! Foarfecă Suciu (10), din centrul careului, alături! Cîrloanță (17) a solicitat penalty pentru henț, la un șut. O nouă eroare Ciorgovean (22), însă Suciu a reluat alături după un cornere. O nouă ocazie a oaspeților: șut Vrabie (23) de la 18 metri, pe lângă bara dreaptă. Oaspeții au controlat ostilitățile și au mai rtat încă o ocazie prin Suciu (35), cap alături la un corner. Prima oportunitate uniristă Fetița (38) – „liberă” pe lângă vinclul drept

Același ecart de 6 puncte se înregistra și la finele anului trecut între cele două formații ce se bat pentru evitarea retrogradării, de atunci disputându-se 6 etape, fără a se reduce diferența. Venită după insuccesul de la Ocna Mureș, gruparea din Cetatea Marii Uniri a avut parte de o nouă finală, o dispută în care punctele au cântărit dublu, o confruntare în care nu-și permitea sub nicio formă să greșească, victoria fiind obligatorie!

Echipe de start:

Unirea Alba Iulia: Ciorgovean (56, Sîntoma) – Dehelean, Scrob/ cpt, Adnan, Banienschi (46, Bakcsi) – Mâlnă (46. M. Codrea) – Oluwaseun, Bârdea, Fetița, Indrei  (56, Iepure) – Cârloanță (79, An. Moldovan); rezerve Harangozo, Sg. Tineiu, Lupea, Ispas. Antrenori Marcel Rusu, Mircea Oprea, Robert Sicoe și Petre Clep.

Avântul: Bucin – Bugnar, D. Chirilă, R. Suciu, Nimrod –  M. Pop, Vrabie, P. Luca (70, Șerbănați), Harko,  – G. Chirilă (87, D.. Popa), Ad. Murar; rezerve Raica, Pașca, Toth, Grigoraș, Z. Crișan, D. Popa. Antrenori Vilmoș Stoica și Andrei Enyedi.

Arbitri: M. Lăstun (Rm. Vâlcea), G. Albulescu (Turburea), M. Costache (Rm. Vâlcea) Observatori I. Szakely (Cluj-Napoca), T. Biriș (Hunedoara)

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea