Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 3-3 (0-2) | Pe „Cetate”, remontada de la 0-3, dar retrogradarea planează!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia a reușit o ‘remondada” în Vinerea Mare pe “Cetate”, în meciul disperării cu Avântul Reghin, scor 3-3 (0-2). Gruparea din Cetatea Marii Uniri  a salvat in extremis un punct, după ce a fost condusă în minutul 54 cu 3-0 de formația din orașul viorilor.

“Alb-negrii”, la un moment dat prăbușiți, continuă să se lupte pentru supraviețuire, deși retrogradarea bate la ușă, în condițiile în care mai au de recuperat 6 puncte când mai sunt 6 runde. Gazdele s-au trezit după ce au înscris primul gol, până atunci prestația fiind una dezamăgitoare, cu erori grave în defensivă și ezitări ale portarului Ciorgovean. La final, nervii au degenerat, producându-se in incident în care au fost implicați oficiali ai gazdelor și antrenorul Vilmoș Stoica.

*0-1, MIN. 24: M. POP l-a întors pe Banienschi și a șutat în diagonală în colțul lung

*0-2, MIN. 41: Banienschi l-a faultat în careu pe M. Pop și AD. MURAR a transformat precis lovitura de pedeapsă

*0-3, MIN. 52: M. POP a șutat pe centrul porții de la distanță, Ciorgovean primind un gol parabil

*1-3, MIN. 54: CÎRLOANȚĂ a reluat cu latul la coltul scurt

*2-3. MIN. 64: voleu IEPURE la vinclu, după centrarea  lui Bakcsi

*3-3, MIN. 83: henț Ad. Murar și FETIȚA transformă penalty-ul; cu o fază înainte oaspeții au cerut un fault asupra lui Bucin, în afara careului!!!

Meciul se încinge după ce Unirea a revenit de la 0-3: Iepure (67) a tras pe lângă, iar imediat Sîntoma a scos de lângă bară la reluarea lui Murar

E bine că am avut puterea de a reveni de la 0-3 și am scos un punct. Îmi felicit jucătorii că au avut reacție, că au remontat, în ciuda problemelor de organizare și a greșelilor personale. Ca rezultat însă nu este deloc în regulă. Dacă nu eliminăm erorile individuale va fi foarte, foarte dificil. Sperăm și ne batem până la capăt să evităm retrogradarea”, a spus Marcel Rusu, cel care după pauză a schimbat și sistemul de joc, trecând în 3-4-3.

Oaspeții au dominat copios primul mitan, în care albaiulienii au fost sub orice critică

Vrabie (1) – șut în diagonală, la o ieșire hazardată Ciorgovean. D. Chirilă (4) scăpat în dreapta a tras la colțul scurt în bara laterală stângă! Foarfecă Suciu (10), din centrul careului, alături! Cîrloanță (17) a solicitat penalty pentru henț, la un șut. O nouă eroare Ciorgovean (22), însă Suciu a reluat alături după un cornere. O nouă ocazie a oaspeților: șut Vrabie (23) de la 18 metri, pe lângă bara dreaptă. Oaspeții au controlat ostilitățile și au mai rtat încă o ocazie prin Suciu (35), cap alături la un corner. Prima oportunitate uniristă Fetița (38) – „liberă” pe lângă vinclul drept

Același ecart de 6 puncte se înregistra și la finele anului trecut între cele două formații ce se bat pentru evitarea retrogradării, de atunci disputându-se 6 etape, fără a se reduce diferența. Venită după insuccesul de la Ocna Mureș, gruparea din Cetatea Marii Uniri a avut parte de o nouă finală, o dispută în care punctele au cântărit dublu, o confruntare în care nu-și permitea sub nicio formă să greșească, victoria fiind obligatorie!

Echipe de start:

Unirea Alba Iulia: Ciorgovean (56, Sîntoma) – Dehelean, Scrob/ cpt, Adnan, Banienschi (46, Bakcsi) – Mâlnă (46. M. Codrea) – Oluwaseun, Bârdea, Fetița, Indrei  (56, Iepure) – Cârloanță (79, An. Moldovan); rezerve Harangozo, Sg. Tineiu, Lupea, Ispas. Antrenori Marcel Rusu, Mircea Oprea, Robert Sicoe și Petre Clep.

Avântul: Bucin – Bugnar, D. Chirilă, R. Suciu, Nimrod –  M. Pop, Vrabie, P. Luca (70, Șerbănați), Harko,  – G. Chirilă (87, D.. Popa), Ad. Murar; rezerve Raica, Pașca, Toth, Grigoraș, Z. Crișan, D. Popa. Antrenori Vilmoș Stoica și Andrei Enyedi.

Arbitri: M. Lăstun (Rm. Vâlcea), G. Albulescu (Turburea), M. Costache (Rm. Vâlcea) Observatori I. Szakely (Cluj-Napoca), T. Biriș (Hunedoara)

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea