Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Ucraina se înarmează până în dinți! Ce armament greu i-au trimis până acum SUA și europenii

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ucraina se înarmează până în dinți! Ce armament greu i-au trimis până acum SUA și europenii

Nou armament vine în ajutorul ucrainienilor, în conflictul cu rușii. Ucraina a primit avioane de vânătoare și piese de schimb pentru avioanele avariate avioane pentru a-și consolida forțele aeriene a declarat marți Pentagonul, refuzând să precizeze numărul de avioane sau țările care au trimis aceste echipamente.

Anunțul vine la o săptămână după ce președintele american Joe Biden a dezvăluit un pachet de ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru Kiev, inclusiv armament greu, informează France24.

Mișcările indică o schimbare de strategie în Occident, care a refuzat inițial să ofere Ucrainei armament greu pentru a evita o reacție a Rusiei, care putea considera trimiterea de armament greu drept o implicare directă în război.

Forțele ucrainene „au la dispoziție în acest moment mai multe avioane de luptă decât în ​​urmă cu două săptămâni”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

„Forțele ucrainene au primit platforme și piese suplimentare de schimb pentru a-și putea crește dimensiunea flotei”, a spus el.

Kirby nu a precizat tipul de aeronave livrate armatei ucrainene, care solicită de câteva săptămâni Occcidentului să trimită avioane de luptă, dar a sugerat că acestea sunt de fabricație rusă.

Este vorba despre avioane de vânătoare de tip MiG-29 de fabricaţie rusă, pe care Kievul le cere de la începutul războiului şi de care dispun o mână de ţări din Europa de Est.

Polonia a propus să transfere avioane de acest tip printr-o bază americană, la începutul lui martie, însă Statele Unite s-au opus atunci, de teamă că Rusia ar fi acuzat o implicare prea mare a NATO în Războiul din Ucraina.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii

Bogdan Ilea

Publicat

în

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii Tot mai multe orașe introduc sau majorează taxele de turism pentru vizitatori. Aceste taxe fac parte dintr-o serie de măsuri adoptate pentru a limita și controla afluxul de turiști în diverse destinații europene populare. Așadar, orașele care au impus […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea