Când va fi adoptată noua lege a pensiilor şi a asigurărilor sociale: Anunțul ministrului Muncii, Marius Budăi
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, joi, la Timişoara, că noua lege a pensiilor şi a asigurărilor sociale va fi adoptată până la finalul acestui an, aşa cum a fost făcută asumarea în cadrul PNRR sau, cel târziu, în primul semestru al anului viitor.
Citește și: Pensii 2022 | Cumpărarea de vechime în munca: Cât costă să cumperi un an de vechime pentru pensie
Marius Budăi a explicat că noua lege a pensiilor şi a asigurărilor sociale nu este neapărat o lege a PSD, ci a fost creată împreună cu specialiştii din Casele Judeţene de Pensii.
„În momentul când am intrat la guvernare, am avut câteva linii roşii sub care nu am vrut să trecem, una dintre ele a fost acel pachet social implementat în ianuarie şi a doua a fost legea salarizării şi cea a pensiilor. Am scris foarte clar în programul de guvernare că nu renunţăm la Legea 127. Mi se solicită de tot mai mulţi directori de Case de pensii din ţară să nu renunţ la această lege, pentru că am explicat foarte clar şi eu şi colega mea, Olguţa Vasilescu, că nu este neapărat o lege a PSD. Este o lege făcută de noi, gândită în prima fază de noi, iar eu provin dintr-o Casă de pensii, am fost director la Casa de pensii Botoşani, e făcută cu fiecare specialist din fiecare Casă de pensii judeţeană”, a declarat Marius Budăi.
Ministrul Muncii a susţinut că fosta guvernare a alocat 4 milioane de euro doar pentru consultanţă.
„A fost prinsă în PNRR, pe o consutanţă foarte mare, nu înţeleg de ce trebuie să plătim 4 milioane de euro. Am explicat Băncii Mondiale şi am negociat la nivel de minister, contractul de asistenţă pe total şi tot ce înseamnă reforma pensiilor, este de doar 1,5 milioane, 2,5 milioane rămân la dispoziţia statului român. Plecăm, şi am stabilit cu Banca Mondială, că plecăm de la această lege. Dacă pe măsură ce într-un parteneriat cu Banca Mondială şi Comisia Europeană, găsim lucruri de îmbunătăţit, pe mine m-ar bucura, dar baza va fi aceasta”, a afirmat Budăi.
Întrebat când ar putea intra în vigoare această lege, Budăi a explicat că în prima parte a anului viitor, cel târziu.
„Asumarea în PNRR este că va fi adoptată până la sfârşitul anului, cel târziu în primul trimestru al anului 2023”, a declarat Marius Budăi.
surse: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Vremea de Crăciun 2024, Revelion și primele săptămâni din noul an. Prognoza METEO pentru 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025
Vremea de Crăciun 2024, Revelion și primele săptămâni din noul an. Prognoza METEO pentru 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025 Administrația Națională de Meteorologie prezintă prognoza pentru următoarea lună: estimări meteo 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025. Citește și: Vremea de Crăciun 2024, Revelion și în ianuarie 2025. Prognoza METEO pentru patru săptămâni […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 16 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 8 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor