Mircea Hava: „Credibilitatea Partidului Național Liberal nu poate și nu trebuie să depindă doar de un om”
Mircea Hava: „Credibilitatea Partidului Național Liberal nu poate și nu trebuie să depindă doar de un om”
Credibilitatea Partidului Național Liberal nu poate și nu trebuie să depindă doar de un om, spune fostul edil al municipiului Alba Iulia, europarlamentarul Mircea Hava.
„Credibilitatea Partidului Național Liberal nu poate și nu trebuie să depindă doar de un om. Că e Ciucă sau altcineva. Dacă ești solist, ești doar tu și instrumentul, dacă ești prim-ministru sau președinte de partid, îți trebuie o echipă.
Nu am nimic cu Nicolae Ciucă, așa cum nu am avut nici cu Florin Cîțu, ori cu vreun alt membru al PNL și nu vreau ca acest mesaj să fie perceput ca o critică a unor persoane, căci nu este.
Este, dacă mi se permite, o dezamăgire personală față de o situație mai amplă în care ne aflăm. Nu sunt genul entuziast care să aplaude, la scenă deschisă, schimbările la vârful partidului. Mai degrabă, rămân rezervat și îngrijorat de inconsecvență și de felul în care se desfășoară guvernarea.
Nu m-a mișcat decizia lui Cîțu de a demisiona de la șefia PNL, chiar dacă nu am fost un membru al „echipei câștigătoare”. Nu mă bucură, însă, nici candidatura lui Nicolae Ciucă, și asta nu pentru că aș avea ceva cu militarul sau omul politic Ciucă. Sunt multe nații puternice cu politicieni de ispravă ieșiți din haina militară. Poate fi și una, și alta.
În schimb, nu cred că niște alegeri cu un singur candidat sunt un lucru bun pentru PNL sau alt partid. Pentru că sunt exact modelul de alegeri în care nu există un înfrânt ci, de fapt, pierde tot partidul. Doar ce am trecut prin festivalul democrației. Nu cred nici în derogări. Excepția de la regulă e un instrument ce trebuie folosit în situații excepționale, or PNL nu se află într-o astfel de situație.
Iar pentru a evalua obiectiv și pe termen lung pe cineva n-ajunge să te raportezi la context. Azi, lumea se simte mai sigură când aude un fost militar vorbind despre pace sau război. Și nu e o nimica toată. Dar nu va dura o veșnicie. Și, atunci, după, ce vom face? Ajungem la jocurile copilăriei cu „Cioc-boc, nu-i de tine treci la loc! (fără aluzie)”? Asta în timp ce liderul în cauză îndură rușinea de a deveni „urâtul” țării doar pentru că a ascultat de indicațiile celor care i-au spus că e cel mai frumos!
Cam tot cei care alcătuiesc un, dacă vreți, “pluton” ce propulsează lideri pentru ca, mai apoi, să-i aibă în cătarea “armei.” Statul, guvernul nu sunt făcute să fie exploatate ca bursa cu un profit, fie și de imagine, imediat. Sunt și există pentru a garanta oamenilor traiul de zi cu zi, în fiecare zi!
De ce nu-i avem mai implicați și mai prezenți în decizie, pe colegii mei despre care se știe ce rezultate au avut ca aleși direcți ai oamenilor, nu pe liste. Tocmai pentru că mulți dintre cei de pe liste au întins corzile, au profitat la maxim și au crezut că le știu pe toate.
Ceea ce e foarte grav, când nu-i mai asculți pe ăia rămași aproape de oameni și probleme. Dacă ar există mai multă dovadă că Bucureștiul ascultă nu doar aude, alta ar fi situația. Spre deosebire de alții, nu văd neapărat o piedică în faptul că domnul Ciucă e mai cazon, obișnuit să ia și să dea ordine. Dar unde e echipa de guvernare vizibilă și cu rezultate? Care să poată recupera faptul că am dezamăgit electoratul.
PNL este, încă, un partid mare și stabil, cu o resursă umană importantă, iar printre liderii săi sunt mulți oameni cu experiență în politică și administrație, oameni asupra cărora nu planează nici un fel de acuze ori suspiciuni de orice natură, și care ar putea să își asume orice candidatură la nivelul PNL sau al țării”, a scris Mircea Hava pe facebook.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci