Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, lângă furnale, CS Hunedoara – Metalurgistul Cugir | Derby cu repetiție în Seria a 9-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, la ora 17.00, pe Stadionul “Michael Klein” este derby-ul din play-off-ul Seriei a 9-a a eșalonului terț, între primele două clasate, CS Hunedoara și Metalurgistul Cugir.

Liderul are 17 puncte avans față de ocupanta locului secund, pe care a învins-o acum două săptămâni sub Drăgana, scor 3-1 (0-1), după două remize diametral opuse. De fapt echipa condusă de Florin Maxim scrie recorduri în această ediție ce se vrea un marș spre promovarea în eșalonul superior: hunedorenii au 13 victorii consecutive (în acest sezon au pierdut puncte doar la Ocna Mureș în runda a 6-a), au câștigat toate cele 10 meciuri din fața fanilor (ultimul, 5-0 cu Viitorul Cluj), singura combatantă de pe a treia scenă ce nu a cedat puncte acasă, au strâns 57 de puncte din 59 posibile și se mândresc cu cea mai mare diferență de puncte față de urmăritoare din toată Liga a 3-a (17 puncte avans) și cea mai prolifică ofensivă (66 de goluri)! “Corvinul” are ascedent moral raportat la oponenta de mâine, în condițiile în care a câștigat ambele dispute, cu același scor, după ce a fost condusă la pauză (în 23 octombrie, la Hunedoara, Cugirul a suferit primul eșec stagional).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Mergem să jucăm și încercăm să scoatem puncte, cu toate că va fi un meci extrem de greu. Ne-au învins în două rânduri și și-au adjudecat toate punctele, deși noi am câștigat două reprize, iar hunedorenii pe celelalte două. Am încredere în echipă și sunt convins că din cele 3 dueluri directe rămase vom câștigat și noi măcar o dată”, a spus Lucian Itu.

“Roș-albaștrii” nu contează pe I. Grozav (suspendat), Tăban (accidentat), Dohotariu (a început antrenamentele), dar vor reveni Vitinha și Șaucă. Metalurgistul simte amenințarea Unirii Ungheni, ce este la 5 puncte în spate și atacă treapta a doua a podiumului ce asigură prezența la barajul de promovare. Săptămâna anterioară, în meciul cu rivala din Mureș cugirenii au smuls remiza în ultimul minut, în inferioritate numerică, păstrându-și avansul din ierarhie. Însă oaspeții nu traversează o perioadă fericită: fără succes în 2022 (două puncte în 4 confruntări), 5 meciuri fără a câștiga, ultimul succes datând din 26 noiembrie, 4-1 la Reghin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea