Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| 18 martie: Primul caz de COVID-19 în Alba. O persoană adusă cu izoleta la secția de Infecțioase

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO| 18 martie: Primul caz de COVID-19 în Alba. O persoană adusă cu izoleta la secția de Infecțioase:

Acum exact doi ani, la data de 18 martie 2020, inevitabilul s-a produs, iar în județul Alba a fost raportat primul caz de infectare cu COVID-19.

Persoana infectată a fost o femeie în vârstă de 36 de ani, aflată la Vințișoara, în carantină instituționalizată, după sosirea din Italia.

Deși starea de sănătate a femeii a fost una bună, a fost transportată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, unde a fost internată, pentru a putea fi ținută sub observație.

YouTube video

La acel moment, răspândirea virusului nu părea să dea bătăi de cap autorităților și cadrelor medicale, fiind raportate, la nivel național, de către Grupul de Comunicare Strategică, doar 29 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, în 24 de ore.

În raport cu cifrele actuale, doar 29 de persoane confirmate pozitiv pare doar un vis sau o speranță că această pandemie s-ar putea apropia de sfârșit. Deși în prezent numărul de cazuri a scăzut, numărul infectărilor la nivel național este de ordinul miilor.

YouTube video

La nivel local, rareori sunt anunțate mai mult de 100 de infectări în 24 de ore, ceea ce ar putea arăta vești bune în ceea ce privește finalul pandemiei.

Deși la data de 18 martie 2020 starea de urgență era deja decretată de către președintele Klaus Iohannis, la momentul actual au fost ridicate toate restricțiile pentru protecția împotriva COVID-19, fiind doar recomandate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea