Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| COZI imense la benzinăriile din Alba Iulia: Șoferii, speriați de scumpirile la carburanți

Ziarul Unirea

Publicat

în

COZI imense la benzinăriile din Alba Iulia: Șoferii, speriați de scumpirile la carburanți

Valul de scumpiri din sectorul carburanților a creat un sentiment de panică în rândul șoferilor, mulți dintre ei alegând să se încoloneze la pompe, pentru a-și face un ultim plin până la vremuri mai negre.

Prețurile la carburanți continuă să crească, iar pentru ziua de joi, 10 martie, este anunțată o scumpire record. Reprezentanții Agenției Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au emis o notă prin care anunță că au stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard.

Potrivit prețurilor maxime stabilite de ANRE, prețul la motorină va crește cu aproape doi lei, iar la benzină cu 99 de bani.

CITEȘTE ȘI: Prețuri RECORD la carburanți: Peste 11 lei / litru la unele benzinării din România

Explicația Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică:

„Evoluțiile economice regionale generate de situația din Ucraina au un impact semnificativ asupra prețurilor la petrol și produselor derivate din acesta. Doar în primele 8 zile ale lunii curente cotațiile Platts s-au majorat cu 278 $/tona la benzină și 529 $/tona la motorină, ceea ce reprezintă cea mai accelerată creștere înregistrată pe piața produselor petroliere. O asemenea evoluție într-o perioadă atât de scurtă nu a mai existat. Acest fapt generează o majorare fără precedent a prețurilor la carburanți, în special în statele precum Republica Moldova, care nu au producție proprie și importă 100% din cantitățile necesare de produse petroliere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea