Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| COZI imense la benzinăriile din Alba Iulia: Șoferii, speriați de scumpirile la carburanți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

COZI imense la benzinăriile din Alba Iulia: Șoferii, speriați de scumpirile la carburanți

Valul de scumpiri din sectorul carburanților a creat un sentiment de panică în rândul șoferilor, mulți dintre ei alegând să se încoloneze la pompe, pentru a-și face un ultim plin până la vremuri mai negre.

Prețurile la carburanți continuă să crească, iar pentru ziua de joi, 10 martie, este anunțată o scumpire record. Reprezentanții Agenției Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au emis o notă prin care anunță că au stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard.

Potrivit prețurilor maxime stabilite de ANRE, prețul la motorină va crește cu aproape doi lei, iar la benzină cu 99 de bani.

CITEȘTE ȘI: Prețuri RECORD la carburanți: Peste 11 lei / litru la unele benzinării din România

Explicația Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică:

„Evoluțiile economice regionale generate de situația din Ucraina au un impact semnificativ asupra prețurilor la petrol și produselor derivate din acesta. Doar în primele 8 zile ale lunii curente cotațiile Platts s-au majorat cu 278 $/tona la benzină și 529 $/tona la motorină, ceea ce reprezintă cea mai accelerată creștere înregistrată pe piața produselor petroliere. O asemenea evoluție într-o perioadă atât de scurtă nu a mai existat. Acest fapt generează o majorare fără precedent a prețurilor la carburanți, în special în statele precum Republica Moldova, care nu au producție proprie și importă 100% din cantitățile necesare de produse petroliere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea