Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Poveste emoționantă cu refugiați, în Alba: „La plecare au măturat, dat cu mopul în casă, curățat baia și pe deasupra mi-au lasat si un cadou de despărțire”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poveste emoționantă cu refugiați, în Alba: „La plecare au măturat, dat cu mopul în casă, curățat baia și pe deasupra mi-au lasat si un cadou de despărțire”

Omenia și bunătatea nu au granițe și depășesc chiar și barierele lingvistice. O demonstrează povestea emoționantă a unui bărbat din Alba care a cazat un grup de refugiați ucrainieni, în comuna Pianu.

„Să va spun „pățania” mea cu un grup de 11 refugiați ucrainieni din Kiev. Scurt : sâmbătă au ajus la mine, cazat, mâncat, dormit trebuiau să plece duminică dimineață spre granița ungară(Nădlac în prima faza.). Sâmbătă noaptea mi-au scris, eu fiind la un eveniment și munceam, dacă pot să-i mai cazez o zi, bineteles am incuvintat.

Astăzi la plecare s-au trezit în jurul orelor 05:00, eu dormind butuc, și-au aranjat paturile, au măturat, dat cu mopul în casă, curățat baia și pe deasupra mi-au lăsat și un cadou de desprtire sau revedere și anume un cuier pe roți.

Nu am vrut să-l accept, dar au zis că e cadoul lor pentru mine și s-ar bucură să îl accept. Concluzia: omenia nu are apartenența etnică, religioasă, politică sau ce o mai fi, omenia și educația se „cultivă”. La plecare m-au rugat să mă așez cu ei, au rostit ceva în ucrainiană și și-au făcut semnul crucii”, a scris bărbatul pe grupul Uniți pentru Ucraina-Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea