Rămâi conectat

Curier Județean

Poveste emoționantă cu refugiați, în Alba: „La plecare au măturat, dat cu mopul în casă, curățat baia și pe deasupra mi-au lasat si un cadou de despărțire”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poveste emoționantă cu refugiați, în Alba: „La plecare au măturat, dat cu mopul în casă, curățat baia și pe deasupra mi-au lasat si un cadou de despărțire”

Omenia și bunătatea nu au granițe și depășesc chiar și barierele lingvistice. O demonstrează povestea emoționantă a unui bărbat din Alba care a cazat un grup de refugiați ucrainieni, în comuna Pianu.

„Să va spun „pățania” mea cu un grup de 11 refugiați ucrainieni din Kiev. Scurt : sâmbătă au ajus la mine, cazat, mâncat, dormit trebuiau să plece duminică dimineață spre granița ungară(Nădlac în prima faza.). Sâmbătă noaptea mi-au scris, eu fiind la un eveniment și munceam, dacă pot să-i mai cazez o zi, bineteles am incuvintat.

Astăzi la plecare s-au trezit în jurul orelor 05:00, eu dormind butuc, și-au aranjat paturile, au măturat, dat cu mopul în casă, curățat baia și pe deasupra mi-au lăsat și un cadou de desprtire sau revedere și anume un cuier pe roți.

Nu am vrut să-l accept, dar au zis că e cadoul lor pentru mine și s-ar bucură să îl accept. Concluzia: omenia nu are apartenența etnică, religioasă, politică sau ce o mai fi, omenia și educația se „cultivă”. La plecare m-au rugat să mă așez cu ei, au rostit ceva în ucrainiană și și-au făcut semnul crucii”, a scris bărbatul pe grupul Uniți pentru Ucraina-Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea