Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cererea Ucrainei de aderare la UE acceptată de Parlamentul European, anunță presa ucrainiană: Președintele Zelenski, aplaudat în picioare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cererea Ucrainei de aderare la UE acceptată de Parlamentul European, anunță presa ucrainiană: Președintele Zelenski, aplaudat în picioare

Parlamentul European a acceptat cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană, a transmis marți după amiază presa din țara vecină. Potrivit Nexta, a început o procedură specială de admitere.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat, marţi, plenului Parlamentului European reunit în sesiune specială, prin intermediul unei videoconferinţe, fiind îmbrăcat în haine militare. „Nu ştiu cum să vă salut, dacă e seară sau dimineaţă, fiindcă pentru unii dintre noi azi poate fi ultima zi”, a afirmat liderul ucrainean.

Preşedintele Ucrainei a precizat că ceea ce se întâmplă în ţara lui este o tragedie şi ei luptă pentru pământul lor, libertatea şi viaţa lor. „Nimeni nu ne va dezbina, pentru că suntem ucraineni”, a adăugat el.

„Astăzi dăm valoare vieţii, să fim egali. Ucrainenii sunt absolut incredibili”, a continuat şefului statului.

„Suntem o Europă unită, dar plătim un preţ mare pentru asta”, a menţionat el.

Preşedintele ucrainean a precizat că Rusia a vizat copiii ucraineni. Atacurile de marţi s-au soldat cu moartea a 16 copii.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat luni că a semnat o cerere oficială de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Potrivit Reuters, Zelenski a cerut Uniunii Europene să permită Ucrainei să obțină imediat aderarea sub o procedură specială, deoarece se apără de invazia forțelor ruse.

La finalul mesajului președintelui Ucrainei, parlamentarii europeni s-au ridicat în picioare și l-au aplaudat.

Sursa: stirileprotv.ro ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea