Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un erou de război sirian vrea să LUPTE în Ucraina împotriva rușilor: 130 de lovituri reușite cu lansatoare antitanc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un erou de război sirian vrea să LUPTE în Ucraina împotriva rușilor: 130 de lovituri reușite cu lansatoare antitanc

Suhail Muhammad Hamoud, un luptător sirian celebru pentru că a distrus cu rachete antitanc peste 100 de vehicule în luptele contra regimului Bashar Al-Assad, dar și contra Frontului Nusra, afiliat al-Qaeda, cere să fie dus să lupte în Ucraina contra invadatorilor ruși.

Rebelul sirian, supranumit Abu TOW pentru talentul său de a folosi lansatorul american BGM-71 TOW, avea la nivelul anului trecut 130 de lovituri reușite confirmate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Cum pot să mă duc în Ucraina și să lupt alături de armata ucraineană? Există vreo modalitate? Sunt pregătit”, a scrie Abu Tow pe Twitter.

”Vreau mult lucrul acesta. Sunt în Idlib acum și sunt gata să plec pentru a sprijini armata ucraineană. Vreau să ajut pe cineva”, a răspuns el după ce o corespondentă de război a ziarului Jerusalem Post i-a transmis că ”unde există voință, se găsește o cale”.

Un alt utilizator Twitter i-a spus lui Abu TOW: ”O să testezi Javelin, frate!”, făcând referire la faptul că armata ucraineană a primit de la țări NATO lansatoare Javelin, pe care deja le folosește contra vehiculelor blindate și tancurilor rusești.

Abu TOW, luptător legendar pentru reușitele cu lansatoarele antitanc

Abu TOW a luptat în Siria pentru mai multe grupări rebele contra regimului Assad, dar și împotriva Frontului al-Nusra.

„De la început, Suhail a fost cunoscut pentru ura sa față de Frontul Nusra”, a povestit prietenul său Ahmad Barakat pentru The Daily Beast.

El a fost protejat să nu fie răpit de către Nusra, spune acesta, „din cauza popularității sale și a efectului pe care îl producea pe câmpul de luptă… Trupele regimului se speriau când auzeau că Abu TOW participa la o bătălie; era ceva ce auzeam pe dispozitivele portabile wireless”.

Potrivit lui Barakat, Abu TOW a fost subiectul și mai multor tentative de asasinare din partea Frontului al-Nusra.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când se întorc elevii la școală după vacanța de Paște: CALENDAR Evaluare Națională și Bacalaureat 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se întorc elevii la școală după vacanța de Paște: CALENDAR Evaluare Națională și Bacalaureat 2024 Elevii din România reîncep cursurile miercuri, 8 mai, după vacanța de Paște în care au intra din 27 aprilie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. După vacanța de Paște, se va desfășura ultimul modul al anului școlar 2023-2024. Elevii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea