Tot ce trebuie să știi pentru a alege cel mai bun covor din fiecare spațiu al casei (P)
Puține elemente vă ajută să organizați și să delimitați spațiul într-o încăpere precum covoarele. Acestea oferă un repertoriu larg de avantaje care le fac un element fundamental în living, dormitoare și chiar pe holuri. Dar pentru a atinge ținta este important să știi să alegi covorul perfect în fiecare caz. Nu toate funcționează la fel în toate tipurile de medii. Iată câteva sfaturi pentru a o face corect.
Importanța îmbrăcării podelelor
Un covor este mai mult decât un obiect decorativ. Îndeplinește mai multe funcții importante, pe lângă faptul că adaugă frumusețe podelelor casei și te ajută să delimitezi anumite zone.
Pentru început, oferă o izolare termică excelentă, făcând interioarele mai calde iarna. De asemenea, izolează spațiul din punct de vedere acustic, deoarece amortizează zgomotul pașilor, sporind confortul.
In plus, covoarele reduc electricitatea statica si protejeaza podelele de „agresiunile” vietii de zi cu zi.
O piesă care decorează prin ea însăși
Dacă analizăm rolul covoarelor din punct de vedere decorativ, lăsând deoparte restul avantajelor pe care le au, ne dăm imediat seama de puterea pe care o au ca elemente ornamentale.
Fie că este simplu sau cu model, un covor este capabil să adauge caracter și personalitate oricărui spațiu. Trebuie doar să alegi covorul perfect dintr-o mare varietate de opțiuni.
Mizați pe covoare etnice care sunt o comoară, pe modele contemporane cu motive geometrice, pe covoare netede cu o textură marcată etc. Amintiți-vă că covorul trebuie să fie în armonie cu restul elementelor de decor, de la perdele și restul textilelor până la mobilier.
Simplu sau cu model?
Nu există un răspuns definitiv la această întrebare, deoarece totul depinde de decorarea mediului în care urmează să-ți așezi covorul. Gandeste-te ca este convenabil sa-l integrezi in spatiu, asa ca trebuie sa tii cont de restul elementelor.
Ca regulă generală, dacă textilele din livingul tău sunt simple, poți opta pentru un covor cu model, dar dacă ai deja diverse modele sau imprimeuri pe restul elementelor, cel mai bine este să optezi pentru un covor simplu. Acestea din urmă, dacă le alegi în culori neutre și deschise, aduc lumină în medii. Culorile calde adaugă confort și fac spațiile mai primitoare. În ceea ce privește culorile reci, acestea sunt relaxante și perfecte pentru dormitor.
Cum să alegi dimensiunea potrivită pentru living
Acesta este unul dintre cele mai importante capitole atunci când alegem un covor și nu întotdeauna îl luăm în considerare așa cum ar trebui, ceea ce ne determină să facem greșeli pe care le putem evita dacă respectăm recomandările experților.
În acest sens, specialiștii recomandă măsurarea spațiului înainte de a alege și miza pe covoare generoase care însoțesc mobilierul.
În living poți aseza un covor mare, astfel incat picioarele canapelei si restul scaunelor sau fotoliilor sa fie in interiorul lui. Daca trebuie sa optezi pentru un model mai mic, macar picioarele din fata ale canapelei ar trebui sa fie in interior.
Pentru camerele mari ai nevoie de covoare XXL care delimiteaza spatiul. În caz contrar, camera va părea mai mică decât este.
Idei de a alege covorul pentru sufragerie
Un covor în sala de mese ajută la structurarea mediului și la protejarea podelei. Totuși, trebuie să știi să-l alegi astfel încât rezultatul să fie armonios.
Rețineți că covorul trebuie să acopere întreg spațiul ocupat de masă și scaune, ieșind între 50 și 80 cm de masă pe toate părțile. În acest fel, mesenii se pot așeza și se pot ridica confortabil, fără să se împiedice de marginea covorului.
Rețineți că, dacă masa dvs. este rotundă, ar trebui să alegeți un covor cu aceeași formă circulară. Pentru mesele dreptunghiulare sau pătrate, covorașul trebuie să fie și el dreptunghiular.
Un singur sfat: daca vrei sa eviti durerile de cap, alege un covor inchis la culoare pentru living.
sursa foto: emag.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 3 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918