Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Tot ce trebuie să știi pentru a alege cel mai bun covor din fiecare spațiu al casei (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Puține elemente vă ajută să organizați și să delimitați spațiul într-o încăpere precum covoarele. Acestea oferă un repertoriu larg de avantaje care le fac un element fundamental în living, dormitoare și chiar pe holuri. Dar pentru a atinge ținta este important să știi să alegi covorul perfect în fiecare caz. Nu toate funcționează la fel în toate tipurile de medii. Iată câteva sfaturi pentru a o face corect.

Importanța îmbrăcării podelelor

Un covor este mai mult decât un obiect decorativ. Îndeplinește mai multe funcții importante, pe lângă faptul că adaugă frumusețe podelelor casei și te ajută să delimitezi anumite zone.

Pentru început, oferă o izolare termică excelentă, făcând interioarele mai calde iarna. De asemenea, izolează spațiul din punct de vedere acustic, deoarece amortizează zgomotul pașilor, sporind confortul.

In plus, covoarele reduc electricitatea statica si protejeaza podelele de „agresiunile” vietii de zi cu zi.

O piesă care decorează prin ea însăși

Dacă analizăm rolul covoarelor din punct de vedere decorativ, lăsând deoparte restul avantajelor pe care le au, ne dăm imediat seama de puterea pe care o au ca elemente ornamentale.

Fie că este simplu sau cu model, un covor este capabil să adauge caracter și personalitate oricărui spațiu. Trebuie doar să alegi covorul perfect dintr-o mare varietate de opțiuni.

Mizați pe covoare etnice care sunt o comoară, pe modele contemporane cu motive geometrice, pe covoare netede cu o textură marcată etc. Amintiți-vă că covorul trebuie să fie în armonie cu restul elementelor de decor, de la perdele și restul textilelor până la mobilier.

 

Simplu sau cu model?

Nu există un răspuns definitiv la această întrebare, deoarece totul depinde de decorarea mediului în care urmează să-ți așezi covorul. Gandeste-te ca este convenabil sa-l integrezi in spatiu, asa ca trebuie sa tii cont de restul elementelor.

Ca regulă generală, dacă textilele din livingul tău sunt simple, poți opta pentru un covor cu model, dar dacă ai deja diverse modele sau imprimeuri pe restul elementelor, cel mai bine este să optezi pentru un covor simplu. Acestea din urmă, dacă le alegi în culori neutre și deschise, aduc lumină în medii. Culorile calde adaugă confort și fac spațiile mai primitoare. În ceea ce privește culorile reci, acestea sunt relaxante și perfecte pentru dormitor.

Cum să alegi dimensiunea potrivită pentru living

Acesta este unul dintre cele mai importante capitole atunci când alegem un covor și nu întotdeauna îl luăm în considerare așa cum ar trebui, ceea ce ne determină să facem greșeli pe care le putem evita dacă respectăm recomandările experților.

În acest sens, specialiștii recomandă măsurarea spațiului înainte de a alege și miza pe covoare generoase care însoțesc mobilierul.

În living poți aseza un covor mare, astfel incat picioarele canapelei si restul scaunelor sau fotoliilor sa fie in interiorul lui. Daca trebuie sa optezi pentru un model mai mic, macar picioarele din fata ale canapelei ar trebui sa fie in interior.

Pentru camerele mari ai nevoie de covoare XXL care delimiteaza spatiul. În caz contrar, camera va părea mai mică decât este.

Idei de a alege covorul pentru sufragerie

Un covor în sala de mese ajută la structurarea mediului și la protejarea podelei. Totuși, trebuie să știi să-l alegi astfel încât rezultatul să fie armonios.

Rețineți că covorul trebuie să acopere întreg spațiul ocupat de masă și scaune, ieșind între 50 și 80 cm de masă pe toate părțile. În acest fel, mesenii se pot așeza și se pot ridica confortabil, fără să se împiedice de marginea covorului.

Rețineți că, dacă masa dvs. este rotundă, ar trebui să alegeți un covor cu aceeași formă circulară. Pentru mesele dreptunghiulare sau pătrate, covorașul trebuie să fie și el dreptunghiular.

Un singur sfat: daca vrei sa eviti durerile de cap, alege un covor inchis la culoare pentru living.

 

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea