Rămâi conectat

Curier Județean

Străzile localității Perisat din Blaj, vor fi modernizate: Investiție de peste 1.2 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Străzile localității Perisat din Blaj, vor fi modernizate: Investiție de peste 1.2 milioane de lei

Primăria municipiului Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția lucrărilor de reabilitare străzi în localitatea Perisat. Valoarea totală estimată a investiției este de 1.278.411 lei, fără TVA.

Lungimea străzilor din localitatea Petrisat ce urmează a se reabilita este 920,00m Au fost incluse în categoria de străzi modernizate toate străzile care au o îmbrăcăminte rutieră modernă (asfalt, beton rutier, pavaj), dar unele dintre acestea au o durată normată depăşită, circulaţia pe aceste străzi fiind foarte greoaie în special în anotimpul friguros.

Solicitările la care a fost supusă această stradă pe durata exploatării, scurgerea defectuasa a apelor pluviale și un nivel tehnic scăzut al lucrărilor de întreținere și reparații, a provocat degradarea accentuată a structurii rutiere care prezintă o îmbrăcăminte asfaltica degradată.

În momentul de față, datorită stării de degradare stradă analizată este parcursă cu viteză mică. Din această cauza, mașinile utilitare care deservesc zona: ambulanțe, mașini ale pompierilor, autobuze pentru transportul copiilor la scoală nu pot să ajungă la timp la obiectivele de pe rază comunei. De asemenea pot apare defecțiuni tehnice cauzate de gropile sau cedarile carosabilului actual.

Acostamentele se vor realiza acolo unde este posibil pe o lățime de min.0,50 m încadrând partea carosabilă stângă-dreapta. Acostamentele pot avea că structura rutieră 15 cm de balast. Pe zonele adiacente șanțurilor betonate se recomandă că acostamentele să fie realizate cu 10 cm de beton min.C25/50 prevăzut cu rosturi , așezat pe un pat de 15 cm de balast.

Trotuarele vor fi amplasate pe o parte sau pe ambele părți ale străzilor funcție de ampriză străzilor și de limita proprietăților.

Accesele existente se pot păstra. Dacă rezultă că necesar se vor realiza accese noi cu rigole carosabile sau rigole scafă, sau se vor monta tuburi, astfel încât să se poată intră cu autoturismele în curți.

Prin realizarea acestui proiect, se urmărește să se asigure accesibilitatea unor zone cu potențial la nivel de regiune, unde condițiile economice au împiedicat dezvoltarea regională, economisirea timpului și a carburanților, reducerea costurilor de operare a autovehiculelor, îmbunătățirea capacității portante a drumurilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 101.000 salariați, înregistrați în Alba: Cât este salariul mediu BRUT în județ și câți bani primesc angajații în mână

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 101.000 salariați, înregistrați în Alba: Cât este salariul mediu BRUT în județ și câți bani primesc angajații în mână Efectivul de salariaţi înregistrat în judeţul Alba la sfârşitul lunii aprilie 2024 a fost de 101056 persoane (1,8% din total ţară). În luna aprilie 2024, câştigul salarial mediu brut înregistrat în judeţ a fost de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea