Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Buldoexcavator, cu accesorii, pentru activități diverse, la Primăria Arieșeni. Investiție de peste 260.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Buldoexcavator, cu accesorii, pentru activități diverse, la Primăria Arieșeni. Investiție de peste 260.000 de lei

Consiliul Local Arieșeni a lansat miercuri, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziționarea unui buldoexcavatori. Valoarea totală estimată a investiției este de 267.269,66 de lei, fără TVA.

În interiorul comunei Arieșeni se află o serie de străzi vicinale, autoritățile locale făcând eforturi pentru modernizarea acestora, caz în care se impune achiziționarea unor utilaje pentru întreținerea, exploatarea acestora în cele mai bune condiții, pentru reducerea cheltuielilor necesare cu întreținerea acestora și evitarea degradării lor(deszăpezirea pe timp de iarnă, întreținerea șanțurilor pluviale, a canalelor colectoare pentru apele pluviale).

Necesitatea și oportunitatea realizării investiei sunt susținute de mai mulți factori locali. Majoritatea drumurilor din comună, însumând cca 60 Km, care sunt parțial asfaltate și parțial pietruite, necesită întreținere permanentă.

Un element important al lucrărilor de întreținere a drumurilor constituie curățarea șanțurilor aparțînătoare, asigurând astfel scurgerea apelor pluviale, aceste șanțuri necesită intertinere permanentă. Aceste șanțuri împreună cu acostamentele drumurilor trebuie curățate, iar arbuștii și vegetația de pe zona de protecție aferentă drumurilor, trebuie tăiate periodic, pentru asigurarea conditiiior optirne de vizibilitate, pentru siguranță circulației rutiere. Perioada de iarnă în această zona visa vis de unele părți ale țării este destul de lungă, cu ninsori abundente, grosimea stratului de zăpadă putând ajunge în unele ierni și la 1 metru, ceea ce face necesar o deszăpezire permanentă pentru asigurarea circulației pe această perioada a anului.

Primăvară prin topirea cantităților de zăpadă șanțurile sunt colmatate deseori, ceea ce necesită intervenția promptă pentru prevenirea spălării drumurilor.

Pe perioada de vara pot apărea ploi torențiale sau perioade ploioase îndelungate cu ocazia cărora rurile și pârâurile ies din curs, cauzând pagube serioase pe terenurile învecinate aferente sau chiar în intravilanul localității.Utilaul și echipamentele propuse a fi achiziționate prin proiect vor deservi aceste activități prin mobilizarea rapidă putând reduce dimensiunea pagubelor. Toate aceste necesități apărute la nivelul Comunei Arieșeni susțîn oportunitatea achiziționării acestor dotări.

Având în vedere toate aceste argumente, în vederea intervenției în caz de necesitate cât mai repede posibil un utilaj de tip Buldoexcavator, poate satisface aceste necesități.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări Primăria orașului Cugir organizează în zilele de 10 și 11 mai o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.  Citește și: Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea