16 ianuarie 2022: Peste 7.500 de noi cazuri COVID și 28 decese raportate în România, în ultimele 24 de ore. Bilanț parțial
16 ianuarie 2022: Peste 7.500 de noi cazuri COVID și 28 decese raportate în România, în ultimele 24 de ore. Bilanț parțial
Duminică, 16 ianuarie 2022, a fost transmis bilanțul parțial coronavirus în România. Astfel numărul de cazuri de infectare și decese cauzate de COVID în ultimele 24 de ore, conform datelor CNCCI , este următorul:
Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 16 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.595 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 28 de decese. Nu sunt raportate decese anterioare.
Care sunt simptomele Omicron, noua varianta de COVID-19: Ce spune managerul Institutului „Marius Nasta”
Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, spune că primele semne care pot trăda infecția cu Omicron apar în zona capului, cu dureri de gât, dureri de cap, febră și frisoane.
„Această simptomatologie, la persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală, adică cele care au un nivel de protecție prin anticorpi, se remite după câteva zile. Simptomatologia aceasta nu este atât de alarmantă pentru persoanele protejate”, a spus medicul.
„De ce face Omicron asta, de ce rămâne la nivelul căilor aeriene superioare? Se pare că mutațiile pe care le-a suferit virusul prin trecerea de la Delta la Omicron nu mai au capacitatea să recunoască țesutul pulmonar. Acest lucru este un fapt bun, dacă ne gândim la cazurile de Delta și cazurile extrem de severe pe care le-am avut în terapie intensivă”, spune Beatrice Mahler.
Din punct de vedere al mecanismului de infectare, al simptomatologiei potențiale pe care o poate produce Omicron, putem spune că Omicron este mult mai blând decât varianta Delta, a menționat dr. Mahler. Cu toate astea, pentru persoanele nevaccinate, în special pentru persoanele de pete 65 de ani, infecția cu Omicron poate genera cazuri severe.
Cazurile de Omicron de la „Marius Nasta” nu sunt foarte multe, de obicei pacienții care au această tulpină reușesc să fie tratați la domiciliu, pentru că nu sunt forme severe și nu sunt forme care să impună spitalizarea. „La Marius Nasta sunt puțini pacienți în acest moment și în terapie intensivă, și pe secție și acesta este un lucru care ne bucură”, a declarat managerul.
Pierderea gustului și mirosului, simptome care ne spuneau clar că un pacient era infectat cu SARS-CoV-2, apar mai rar la Omicron.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | TRAFIC ÎNCHIS pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza rafalelor puternice de vânt: Mai mulți copaci și indicatoare rutiere au fost rupte
VIDEO | TRAFIC ÎNCHIS pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza rafalelor puternice de vânt: Mai mulți copaci și indicatoare rutiere au fost rupte Traficul rutier va fi închis pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza condițiilor meteo extreme. Potrivit DRDP Brașov, rafalele de vânt puternic au doborât mai mulți copaci […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan