Un preot român a refuzat să boteze un copil, pentru că nu are nume de sfânt, iar părinții nu sunt cununaţi
Un preot român a refuzat să boteze un copil, pentru că nu are nume de sfânt, iar părinții nu sunt cununaţi
Un credincios i-a transmis Înaltpreasfinţitului Calinic că un preot a refuzat să boteze un copil deoarece nu are nume de sfânt, părinţii nu sunt cununaţi, iar naşii sunt prea tineri.
„Bună ziua! Aș dori să mă informați dacă un preot creștin ortodox poate refuza botezul unui prunc născut din părinți creștini ortodocși. Un preot a refuzat botezul copilului pentru că părinții nu sunt cununați încă, pentru că nașii copilului nu sunt bătrâni și pentru că numele ales de părinți nu e de sfânt, deși copilul are două nume, printre care și unul de sfânt (Alexandru). Părinții apoi au încercat la altă parohie din zona natală a mamei, însă acesta a refuzat pe motiv ca părinții nu fac parte din parohie și nu vrea să pornească război cu celălalt preot! Un prunc așteaptă să fie fie botezat și este refuzat pe motive ce nu țin de Sfintele Taine și nici de rânduielile bisericești! Vă mulțumesc pentru răbdarea de a-mi citi mesajul și sper că mă veți îndruma înspre o rezolvare! Bunul Dumnezeu să vă lumineze!”, se arată în mesajul publicat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.
IPS Calinic a explicat că niciun preot nu poate să refuze botezul unui copil
Niciunui copil nu îi poate fi refuzată Taina Sfântului Botez, indiferent de condițiile în care a fost născut. Dacă cele despre care faceți vorbire s-au întâmplat în județul Suceava, respectiv în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, vă rugăm să ne spuneți, pentru a lua măsurile ce se impun.
Sărbători cu bine!”, a transmis IPS Calinic, potrivit Antena 3.
Alexandru Flavian: Preotul va fi atenționat în primă fază
Într-o intervenție la Antena 3, Alexandru Flavian, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a vorbit despre acest caz:
„Pe data de 27 decembrie a fost transmisă pe cale electronică o solicitare din partea unei persoane să se rezolve o problemă. Problema constă în faptul că un copil a fost refuzat să fie botezat de către un preot, pentru că părinții copilului nu sunt cununați, nașii copilului sunt prea bătrâni și numele dat copilului nu este de sfânt. Cel de-al doilea preot nu a vrut să intre în conflict cu primul și a refuzat să facă botezul, dar nu pentru aceleași motive, ci ca să nu-l supere pe preotul din parohia vecină. Persoana respectivă nu a dat un nume de parohie și nu s-a putut porni o anchetă. Nu știm unde s-a întâmplat și nu știm dacă s-a întâmplat în Arhiepiscopia Sucevei.
Așteptăm ca persoana respectivă să trimită un nume. S-a încercat aplanarea acestei situații. Părintele Nicolae Damaschin, care e inspector la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, a publicat pe site un articol în care menționează care sunt acele canoane care reglementează alegerea nașului și chestiunile cuprinse în această sesizare.
Sursa: dcnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii