Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cei mai afectați de pandemia de COVID-19 sunt COPIII: Ce au arătat rezultatele studiilor Vaticanului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Cei mai afectați de pandemia de COVID-19 sunt COPIII: Ce au arătat rezultatele studiilor Vaticanului

Cei mai afectați de pandemia de COVID-19 sunt copiii lumii, care a produs o creștere marcantă a violențelor, abuzurilor, exploatării minorilor, abandonului școlar dar și a malnutriției, arată două studii ale Vaticanului.

Studiile, bazate pe date academice științifice ale Națiunilor Unite și a altor materiale, au fost realizate de Oficiul pentru dezvoltare al Vaticanului şi Academia pontificală pentru viaţă.

Conform acestor studii, „informaţiile privind violenţe, abuzuri şi exploatare la care sunt supuşi copiii s-au înmulţit semnificativ de la începutul pandemiei, iar comunităţile mai sărace suferă în mod disproporţionat aceste adversități”.

Datele mai susțin că, din septembrie, se estimează că peste cinci milioane de copii au pierdut un părinte, bunic sau îngrijitor din cauza pandemiei.

Pandemia a anulat și progresele încurajatoare de reducere a sărăciei, aruncând în sărăcie alţi 150 de milioane de copii şi crescând la 160 de milioane numărul copiilor nevoiţi să muncească.

Totodată, creşterea insecurităţii alimentare a determinat între 6 şi 7 milioane de cazuri noi de malnutriţie acută printre copiii sub cinci ani. Asta înseamnă aproape 10.000 de decese pe lună în 2020, dintre care 80% în Asia de sud sau Africa subsahariană.

A crescut şi malnutriţia în rândul copiilor, prin pierderea a circa 39 de miliarde de mese la şcoală. Chiar și în unele țări dezvoltate, era singura masă bună de care putea avea parte mulți copii.

Pe lângă asta, datele mai susțin că rata abandonului şcolar a crescut semnificativ în sud, iar aproape 10 milioane de copii din întreaga lume s-ar putea să nu se mai întoarcă vreodată la școală.

Sunt în creştere şi căsătoriile între copii, ca mijloc prin care familiile cele mai sărace caută soluții pentru a scăpa de presiunea financiară.

În aceste condiții, studiile cer o distribuire echitabilă a vaccinurilor anti-COVID, mai multe fonduri guvernamentale alocate pentru copii şi menţinerea şcolilor deschise cât mai mult posibil.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea